 |
Yerden 15 metre yukarıda, kuyruğunu bir dala dolayarak asılı kalan, ayrıca uçarak atlayabilen "Chrysopelea paradisi" türü yılanların bu yeteneğinin sırrını çözen bilimadamları, diğer sürüngenler için böyle bir atlayışın intihar anlamına geleceğine dikkat çekiyorlar.
Virginia Tech Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, ağaçlarda yaşayan benzer 5 türden biri olan ve Güneydoğu ile Güney Asya'da görülen Chrysopelea paradisilerin, ağaçtan aşağıya pike yapmadıklarını, ancak ağaçtan ağaca süzüldüklerini ortaya koydu. Ve bu yılanlar enaz 24 metre uçabiliyorlar.
Araştırma, kanatları olmadan nasıl uçtukları merak edilen yılanların bunu, havada hayrete düşüren yeteneklerine borçlu olduklarını gösterirken, bunun için gerçekten bir süzülüşe geçerken vücutlarının tam olarak ne şekil aldığının önemli olduğu belirtildi.
|