DOLAR 1.583 - EURO 2.186 - ALTIN 68.25 - IMKB 65307
TV REHBERİ-SIK KULLANILANLARA EKLE-SİTENE EKLE-RSS
Perşembe 3 ŞUBAT 2011
Fenerbahçe Ülker: 80 - Zalgırıs Kaunas: 72 Hindistan'daki tren kazası: 19 ölü Kuzey Kafkasya'da kafe tarandı: 4 polis öldü BEŞİKTAŞ'TAN GOL YAĞMURU Mısır'daki gösteriler: 1 ölü, 403 yaralı "10 yıldır paşaları operasyonda görmedim" Davutoğlu, Mısır için Katar'a gidecek "Mübarek'in sonu Şah'ınki gibi olacak" OTOBÜS DEREYE UÇTU: 7 KİŞİ ÖLDÜ Erdoğan, Türkiye-Kırgızistan İş Forumunda www.habertaraf.com
 
 
 
TESEV Ortadoğu raporunu yayınladı
 
 
 
 
Mehmet ALKIŞ
Bediüzzaman'ı doğru anlamak
 
 
 
Okur Temsilcisi
İlginç videolar
 
 
 
 
Defne Joy Foster hayatını kaybetti
 
 
 
 
 
Yeni Şafak
Abdülkadir SELVİ
Tanka çıkacağına İnce'yi sustur
 
 
Star
Ahmet KEKEÇ
Pespaye olma... Çalış!
 
 
Bugün
Ahmet TAŞGETİREN
Türkiye'nin örnekliği
 
 
Zaman
Ahmet Turan ALKAN
Kar mı yağmış yüce dağlar başına?
 
 
Radikal
Akif BEKİ
İsyan ahlakı ve CHP
 
 
Bugün
Ali Atıf BİR
El Cezire'den CHP'ye dersler
 
 
Milliyet
Aslı AYDINTAŞBAŞ
Erdoğan açıkça “Git artık” dedi
 
 
Radikal
Cengiz ÇANDAR
Tebrikler: Mısır'ın halkına ve Türkiye Başbakanı'na
 
 
Akşam
Çiğdem TOKER
Susarak konuşmak
 
 
Akşam
Deniz Ülke ARIBOĞAN
Mısır üzerinden İsrail'e bakış
 
 
Star
Ergun BABAHAN
Seçime sadece 4 ay var lavuklar
 
 
Posta
Mehmet Ali BİRAND
Bu bölgede soft power yetmez...
 
 
Millî Gazete
Mehmet Şevket EYGİ
Diktatör İslam'a karşı idi
 
 
Sabah
Nazlı ILICAK
Yüksek Yargı'nın ve AK Parti'nin çelişkileri
 
 
Yeni Akit
Nusret ÇİÇEK.
Barolar Birliği Başkanı ne diyor?
 
 
Vatan
Ruşen ÇAKIR
Türkiye Mısır’a benzer mi?
 
 
Yeni Şafak
Salih TUNA
AKP'ye oy veren herkes aptal öyle mi?
 
 
 
 
Necmettin EVCİ
 
Aliya RAHTE
 
 
 
Yüksek yargıyı bekleyen tehlike
 
 
 
Yüksek yargıda yıllarca görev yapan Cevdet İlhan Günay, yargı reformunun gecikmesiyle ortaya çıkacak tehlikelere dikkat çekti.
 
Yargıtay ve Danıştay'ın üye, daire sayılarını artıran yasa tasarısı TBMM Adalet Komisyonunda ele alındı. 27 Mayıs'ta kurulan CHP yargı ittifakı bu yıllara kadar süregeldi. Ne zaman "demokrasi" atılımı yapmaya kalksa Türkiye CHP yargı freni ile durduruldu. En son 28 Şubat sürecinde demokrasiye yapılan müdahelede, askerden brifing almaya giden yargıçlar hukukun üstünlüğü üzerine düşen gölgenin de vebalini taşıyorlar. Yeni düzenlemeler ile 27 Mayıs'ta inşa edilen CHP yargı ittifakında derin bir kırılma yaşanacağı endişesi ile "direniş" çığlıkları yükseliyor. Yaşam tarzına müdahale, otoriterlik söylemlerinin sahiplerinin bugünlere kadar "sistemin ağababası" olarak hukukçulara yaptıkları zulüm ise artık ört bas edilemiyor. Yargıtay Onursal Üyesi, Adalet Akademisi'nin ilk başkanı Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, yaşam tarzı ve inancı nedeniyle yargı camiasında uğradığı haksızlıkları, 28 Şubat sürecinin son kalesi Yargıtay'ın düzenlemelere karşı çıkışının perde arkasındaki nedenleri anlattı.

RÖPORTAJ: Seda ŞİMŞEK

Başkan kıdem usulüne göre belirlenmeli

■ Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulması ve üye sayısının artırılmasını öngören tasarı TBMM Adalet Komisyonundan geçti. Bu tasarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kıdemli üyenin şevkini kırar Üye sayısını artırılması gerekir, ancak bir dairede birden fazla heyetin çalışması içtihat aykırılıklarına TBMM ye sunulan tasarıda, genel kurulun dairelerin görev bölümlerini belirlemesi kabul edilmiştir, ancak gerektiğinde başkanlar kuruluna bu sınıflandırılmanın yaptırılması imkânının verilmesi gerekir. Ayrıca Daire üye sayısı 10'a çıkarılıp, ikinci heyet başkanını, başkanın seçmesi esası benimsenmektedir Bu yanlış uygulamalara yol açabilir Zira, başkan kendisine yakın gördüğü kıdemsiz bir üyeyi ikinci heyet başkanı yaptığı takdirde o heyette çalışan kıdemli üyelerin şevki kırılır

■ Yeni üyelerin ve dairelerin açılmasına karşı yükselen itirazlarda Yargıtay'da yapılan seçimlerle ilgili kaygıların bir etkisi var mı?

Yeni Yargıtay tasarısı ile üye sayısı 387'ye çıktığını düşündüğümüzde yapılacak seçimlerde salt çoğunluğun sağlanması için üyelerin kulis yapmasında gezilecek üye sayısı da artmaktadır, bu bakımdan Askeri Yargıtay'da olduğu gibi bir kısım başkanlıkların kıdem usülüne göre belirlenmesi lazım. Bu konu Haziran 2011 seçimlerinden sonra yapılması düşünülen anayasada ele alınarak bugünkü sistem terkedilmelidir. Seçimlerde kamplaşmalar var

■ Neden?

Seçimler demokratik bir ortamda gerçekleşmiyor mu? Çünkü, Yargıtay üyesi olmuş her hakim ve savcı meslekte temayüz etmiş insanlardır, bunlar arasında seçimlere gidilmesi yargıda bölgecilik, mezhepcilik, gelinen yer esas alınarak Ankara hakimleri, İstanbul hakimleri, tetkik hakimleri, müfettişler, yargıtay savcıları gibi gruplaşmalara yol açıyor. Hatta ideolojik fikir birlikleri, dünya görüşü anlayışı, lojman komşuluğu gibi yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyecek kamplaşmalara yol açıyor. Geleceğini düşünen yargıçlar dosyalara gösterecekleri ilgiyi başka saiklerle bölüşmekte ve böylece birinci hedef yargının hızlandırılması değil, belirli makam ve mevkilere gelmek oluyor.

Yargıtay Onursal Üyesi, Adalet Akademisi'nin ilk başkanı Cevdet İlhan Günay yargı reformunu değerlendirdi:

YARGI REFORMU PAKETİ ÇIKMAZSA YENi TAHLiYELER GELiR

Yargı reformunun bir an önce çıkması gerektiğini belirten Doç. Dr. Günay, aksi halde yeni tahliyelerin gündeme geleceğini vurguladı. Günay, "Yasa, özveriyle I çalışan yargı mensuplarının da yükünü azaltacak" dedi.

■ Türkiye'de yargı kendisini yasama ve yürütmenin üzerinde mi konumlandırıyor?

Anayasımıza göre hiçbir organ diğer organın üstünde değildir, yürütme organı yargıya hakim olma düşüncesinde olamayacağı gibi, yargı da yürütme ve yasamanın yerine geçerek ülkeyi idare etmeye talip olmamalıdır. Aksi takdirde yargıçlar hükümet sistemi ortaya çıkar ki bu ne hukuk devleti ile ne de hukukun üstünlüğü ile bağdaşır. Herkes, kendi görevini yapmalıdır. Yargıçlar hükümet kurma ve devirme ile görevli değildir. Bu tür harekete girenler önce cüppelerini çıkartıp siyasi arenaya çıkmalı ve orada boy göstermelidir. Yani otomobil kendisine tahsis edilen yolda gittiği müddetçe kaza riski azdır, ancak yaya bölgesine çıktığı taktirde kazalar kaçınılmazdır. Artık bildiri yayınlayamayacaklar

■ Yargıtay ve Danıştay daire sayısının ve üye sayısının artırılmasına sizce neden karşı çıkayor?

Yargıtay ve Danıştay'da daire sayısının ve üyesi sayısının artırılmasına karşı çıkılmasını, statükonun korunmasını isteyenlerin yeniliklere karşı çıkması olarak algılıyorum. Hatta, daire sayısının ve üye sayısının artırılması, mevcut başkanlar kurullarının yargıyı ilgilendirmeyen konularda da bildiri yayınlama imkânlarının elden gitmesine yol açacaktır.

■ İstinaf mahkemelerinin hayatageçmesi île sorunun çözüleceği ve bununyeterti olacağı ifade ediliyor.

Asıl amaç, Yargıtay'ın ve Danıştay'ın yapısı bozulmasın. Bir düzenlemenin yapılmaması, Yargı tayın elindeki bugünkü dosyaların 5 yıl daha Sulh hakimlerini halk seçiyor

■ Yargıda sürekli iş yükü sorunu dile getiriliyor.

Ülkemizde sulh, arabuluculuk ve uzlaşma müesse rinin kurumsallaşmaması yargının iş yükünü artı dır. Örneğin İngiltere'de avukatlar sulh yoluyla çoğu işi mahkemeye götürmeden çözmekte. Bir ölçüde tahkim yargısı suretiyle, sulh anlaşmasının mahkemelerce tasdiki yoluna gidilmektedir. Kaldı ki, İngiltere'de, İsviçre'de sulh hukuk ve ceza türünden işlere bakan hakimler yani "magistrat"lar halk tarafından seçilmekte, güvenilir adil kişiler hukukçu olmasa dahi bu görevi yapmaktadırlar. beklemesine, tutuklulann tahliye olmasına, hukuk davalannda insanlann alacaklarını tahsil etmek için beklemek zorunda kalmalanna, bir kısım ceza dosyasının zamanaşımı sebebiyle ortadan kalkıp sanıkların cezadan kurtulmalarını sağlayacaktır. Yargıtay'a daire kurulması ivedilikle yerine getirilmelidir. Kaldı ki, 1,5 ay sonra seçim kararı alınacak, o tarihten sonra Meclisin çalışması da oldukça zordur. Zaman kaybedilmeden yargıyı hızlandıracak bu tedbirin alınması gerekir. Daha sonra da istinaf mahkemeleri faaliyete geçirilmeli. Adli tıp gibi kurumlarda da bazı sıkıntıların yaşandığı bir gerçektir, Yargıtay ve Danıştay'daki düzenlemeler yanında Adli Tıpla ilgili iyileştirmelere de gidilmesi yönünde yasa tasarısı hazırlanmıştır. Öte yandan tebligatlarla ilgili yine çabuklaştmcı düzenlemeler bu tahliyelerden sonra TBMM'de. Dengelerin değişmemesi için...

■ Bu düzenlemelere gösterilen direnç ideolojik mi?

Bunu ideolojik bir direnç olarak düşünmüyorum, ancak internete düşen telefon konuşmaİa-nndan anladığım kadarıyla, önümüzdeki haziran ayında Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay Başsavcılığı seçiminde dengenin değişmemesi yolunda çabalar var.

Sulh hakimlerini halk seçiyor

Yargıda sürekli iş yükü sorunu dile getiriliyor. Ülkemizde sulh, arabuluculuk ve uzlaşma müesse rinin kurumsallaşmaması yargının iş yükünü artı dır. Örneğin İngiltere'de avukatlar sulh yoluyla çoğu işi mahkemeye götürmeden çözmekte. Bir ölçüde tahkim yargısı suretiyle, sulh anlaşmasının mahkemelerce tasdiki yoluna gidilmektedir. Kaldı ki, İngiltere'de, İsviçre'de sulh hukuk ve ceza türünden işlere bakan hakimler yani "ma-gistrat"lar halk tarafından seçilmekte, güvenilir adil kişiler hukukçu olmasa dahi bu görevi yapmaktadırlar.

İhtiyar-i tahkim yargısı güçlenmeli

Türkiye de, İngiltere ve İsviçre'deki gibi bir ara mekanizma oluşturulabilir mi?

Halkın saydığı kişiler kamu düzenini yakından ilgilendirmeyen arabuluculuk yapabilir veya tarafların onları hakem seçmeleri suretiyle lhtiyar-i tahkim yargısı güçlendirilebilir. Sınavları kazanamadığı için hukuk bürolarında çalışan nitelikli hukukçuların arabuluculuk, hakemlik, uzlaştırma ile ilgili bir kurum kurularak orada istihdamları sağlanabilir. Hak arama özaürlüğü korunmalıdır ancak her uyuşmazlık da yargıya taşınmamalıdır. Bunun için ölçülü olarak harçlar ağırlaştırabilir, sonuç alınmayacak kararlara karşı temyiz yoluna gitme zorlaştırılabilir.

■ Yargıda, Tunceli- Sivas-Erzincan, TSE hakimiyetinden söz etmişsiniz.

Bu özellikle ülkücü arkadaşların ifadesiydi. Ben de onlardan duymuştum, o dönemde bu yapıdan yakınırlardı. Tabi, yargıda Seyfi Oktay, Mehmet Moğultay dönemlerinde o gün göreve gelenler bugün daha etkin konumdalar.

■ Bu durum sizce yargıyla ilgili gündeme getirilen düzenlemelere ilişkin açıklanan görüşlere nasıl yansıyor?

Onlar statükonun, eski düzenin devamını istiyorlar, onun için karşı çıkıyorlar. Yargı yerine oturuyor

■ Sizce yeni yapılan bütün bu düzenlemelerle yargı kuşatılıyor mu?

Yargı kuşatılmıyor, yargı gerçek yerine oturuyor. Yargının özellikle Anayasa Mahkemesi'nin, yüksek yargının kanuna aykırı yorumları, gönüllerinden geçenleri karara yansıttıkları algısına yol açan kararlar vardı. Şimdi yargının kendi dairesinde durmasına yönelik adımlar atıldığını düşünüyorum.

İbadet ediyorum diye Yargıtay'dan gitmem için oy verdiler

Günay, 10 ayrı görev için aday olduğu Yargıtay'a seçilememesinin nedenlerini, "İnancım ve inancıma uygun yaşamım" sözleriyle açıkladı.

■ Yargıtay'da ideolojik bir yapılanma var mı?

Kendimi anlatayım. Bu size bir şeyler anlatıyorsa başka da diyecek bir şey yok. Yargıtay'a hukuk doçenti olarak seçildim, ilgili dairede 13 yıl üye. Anayasa Mahkemesi'nde 5 yıl raportörlük yaptım. Yargıtay'da 10 yere aday oldum, hiçbirine seçilemedim. Bir üst kurul üyeliği seçimi vardı ona yönlendirildim, aday olmamak için HSYK yedek üye seçimine aday oldum. 250 kişiden 46 oy aldım, 2 gün sonra üst kurul üyeliği için çağrıldım. Mevcut yapının sözcüsü bir arkadaşımız tarafından oraya aday yapıldım. 11 kişinin yarıştığı seçimde 107 oyla birinci sırada seçildim. Bakanlar Kurulu, kurul üyeliğine atadı. 17 gün sonra, kurulun başkanvekilinin isteği doğrultusunda kurumun başkanlığı için adaylık dilekçesi verdim. 3 kişilik listenin başında 6 oyla Bakanlar Kurulu'na sunuldum, ancak atama kararnamem çıkmadı. Sonra Yargıtay'a dönmek için 31 Mayıs 2010'da dilekçe verdim, aynı gün talebim reddedildi. Bana sahip çık-madılar. Benim Yargıtay'daki hakim dünya görüşüne sahip arkadaşlardan farkım küçük yaşımdan beri ibadet etmem ve eşimin ilahiyatçı olmasıdır. Her taraftan yaralıyım. 28 Şubat süreci devam ediyor

■ Eşiniz başörtülü olduğu için mi Yargıtay'dan gönderildiniz?

Sıkıyönetim döneminde de eşim başörtülüydü, Ankara Merkez vaizesiydi. O zaman eşimin başörtüsü hiçbir sıkıntıya sebep olmu- yordu, ancak 28 Şubat sonrasında bu bizim için büyük engel teşkil etti. Yargıtay'da girdiğim seçimlerde başarısız olmamın sebebi ina-cım ve inancıma uygun yaşamım. Bu bakımdan ideolojik bir yapılanma olduğunu söyle-yemezsem de, sıkıyönetim dönemlerinden daha kötü bir süreç yaşandı 28 Şubat ile birlikte. Bu süreç orada hâlâ devam ediyor. Belki yapı değişirse bu kırılacak. İnancı doğrultusunda yaşayan üyelerin çoğu kaybetti.

■ Bu nedenle yargı maceranızda başka yaşadığınız haksızlıklar oldu mu?

1996'da 45 yaşımı tamamlayarak Yargıtay üyeliğine seçildim ve 9. Hukuk Dairesi'nde görev yaptım. 2003'te kurulan Türkiye Adalet Akademisi'nin ilk başkanı olarak görevlendirildim, akademinin kuruluş çalışmalarını tamamladım. Akademinin 7 kişilik yönetim kurulunda gizli oylamayla yapılan seçimde dönemin Cumhurbaşkanı'nın atadığı HSYK üyesinin dahi oyunu alarak, birinci oldum, atama kararnamem Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Aancak yine yaşam tarzım, inancım nedeniyle dönemin Cumhurbaşkanı tarafından yasada öngörülen 2 aylık süre çok geçmesine rağmen kararnamem imzalanmadı. Yargıtay'daki görevime dönmek zorunda kaldım. Dairemde yeniden başkanlığa aday oldum, benden kıdemsiz ve genç bir aday karşısında yenilgiye uğradım. Yargıtay'da başka bir dairede yer olduğu halde oraya verilmeyerek psikolojik tacize uğradım. Bir yıl 2 ay sonra da bir bağımsız kurula ilk defa bir Yargıtay üyesi olarak aday gösterilip atandım.

BUGÜN

31 Ocak 2011 - 11:02:24

 
Paylaş    
 
Haberin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır.
 
 
 
Yorumlar
 


Bu kategorideki diğer haberler

23:27"BOŞ HAVUZDA YÜZMEMİ İSTİYORLAR"
23:23Ankara Barosundan düzenlemeye destek
22:26Davutoğlu: Nijerya'yla çalışmak istiyoruz
22:18Erdoğan Bişkek Büyükelçiliği binasını açtı
21:46Yüzbaşı'dan Tuğneral'e yalanlama!
19:16HÜRSİAD'dan Mısır açıklaması
19:10"10 yıldır paşaları operasyonda görmedim"
18:47KOBİDER: Halkı sokağa dökmeye çalışıyorlar
18:28Davutoğlu, Mısır için Katar'a gidecek
17:43Davutoğlu: Mısır halkı demokrasi istiyor
16:51HANEFİ AVCI İÇİN KAÇ YIL İSTENİYOR?
16:42Erdoğan, Türkiye-Kırgızistan İş Forumunda
15:52Kızılay ve AKUT afetlerde ortak hareket edecek
15:45Gül: Reformu lider yapmazsa halk yapar
15:37TESEV Ortadoğu raporunu yayınladı
14:07CHP'li üyeden, Evren hakkında suç duyurusu
12:58KIRGIZİSTAN'LA VİZELER KALKIYOR
12:44ERDOĞAN'A KIRGIZİSTAN DEVLET NİŞANI
12:04Mısır'dan 2 bin 573 Türk vatandaşı getirildi
12:03Erdoğan: Mübarek'ten adım atması bekleniyor
11:50Kazadan önce radara giren jet sır oldu
10:36ASKERE GİDECEKLERE KÖTÜ HABER
10:32Erdoğan, Bişkek'te resmi törenle karşılandı
10:08Defne Joy Foster evinde ölü bulundu
09:02Arıza 19 saatte çözüldü, kuyruk bitmedi!
08:41Arama öncesi jammer'la engel
08:29Üniversitede artık başörtüsüne engel yok
00:50ROJ TV NOBEL'E ADAY GÖSTERİLDİ
00:12Belediye başkanı gözaltına alındı
23:28Kuyu için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş
Daha fazla haber göster
23:18Mübarek: Aday olmayacağım
23:05Temizlik İşleri Müdürü'ne koruma dayağı
22:57Medine Memi cinayeti: Herkes anneyi suçladı
22:46Erdoğan'dan Kırgızistan özel makalesi
22:23Erdoğan'a Kırgız Devlet Nişan'ı verilecek
22:11"RAPORDA OLMAYAN HABER YAPILDI!"
22:10İLERLEME RAPORU TASLAĞINA 315 TEKLİF
21:24İnsanlık Anıtı 19 'evet' ile yıkılacak
20:54Başbakan Erdoğan Kırgızistan'da
20:44Komutanlar arasında mayın kavgası
20:38"Çıbanın başı Gürbüz Kaya'dır"
20:22Azerilerden İran'a 'İçişlerimize karışma' protestosu
19:48Gerçeker: Bize göre süper temyiz
19:44Davutoğlu, AGİT Başkanı Efthymiou ile görüştü
19:10THY, Mısır'dan yabancıları da getiriliyor
19:07Amasya Barosu avukatları bildiriye karşı
19:05Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı
19:02Ata, ertelenen KCK davasını değerlendirdi
18:0637 BARODAN YARGI DÜZENLEMESİNE DESTEK
17:51Gerçeker: Bize göre süper temyiz
17:24Şehit annesinden hakimi ağlatan soru
17:13Adliyeden 2 mahkum firar etti
16:44Erdoğan, Suriye lideri Esad'la görüşecek
16:28Habur Sınır Kapısı Başmüdürü Hasan Eken
16:06Ucube anıtın yıkılmasına onay
15:58"Tüm avukatların görüşünü yansıtmıyor"
15:29Medine Memi'nin duruşması başladı
15:21Başbakan Yardımcısı Arınç'ın acı günü
15:01Başbakan Erdoğan Mısır ziyaretini erteledi
14:54Bir günlük 'duruşmalara girmeme' eylemi
14:28YÖK'ten Danıştay kararına tepki
14:26Erdoğan'ın Bişkek programı yoğun
14:20Rektör Cengiz son yolculuğuna uğurlanıyor
14:18NATO'nun bilgi sistemini Türkler kuracak
14:09"Köpük partisinde 3 ölüm" davasında karar
13:14Takla atan minibüsteki 24 tarım işçisi yaralandı
13:08Özcan: İtirazımız kabul edilir
12:59"Süper Avrupa devleti istemiyoruz"
12:56Davutoğlu: Mısır ve Tunus'a sessiz değiliz
12:41Şırnak'ta bir kadın terörist teslim oldu
12:37Eroğlu: Sulak alanlar için hassasiyet bekliyoruz
12:36YÖK: Öğrenci konseyi başkanlarını da dinleyin
12:32Ortadoğu ülkeleri Türkiye'yi takip ediyor
12:13KCK sanıkları reddi hakim istedi
11:38Erikel: CHP, üzerimizden istismar yapıyor
11:12Mısır'dan bin 969 Türk vatandaşı yurda getirildi
11:06Kılıç: Hantal bir yargı sistemi ile imkansız
11:02Atambayev: Türkiye bizim kutup yıldızımız
11:00Hizbullah operasyonunda 3 tutuklama
10:50ABDULLAH BAYBAŞİN TUTUKLANDI
10:44Kırgız-Türk İş Forumu başladı
00:30KARA KUVVETLERİ ÖNÜNDE SİLAHLI EYLEMCİ
23:57'Aracınızın el frenini çekmeden park edin'
21:02KCK bölge sorumlusu Malatya'da yakalandı
20:38Tunceli MHP İl Başkanlığı'nda patlama
20:264 kişinin ölümüyle suçlanan sanığa 25 yıl
20:00Şahin: CHP'lilerin dilekçeleri bu sabah ulaştı
19:23ADLİYE ÇIKIŞINDA BABA VE KIZINI ÖLDÜRDÜ
19:20Cemil Çiçek toplu istifaları değerlendirdi
19:09Rumeli göçmenleri milletvekili çıkarmak istiyor
Daha az haber göster
 
 
 
 
 
 
Adem Yavuz IRGATOĞLU
3 Şubat’ta 1 Mayıs hayali kuruyorlar!
 
 
Aliya RAHTE
Candaş Tolga Işık, gerçeği dillendirdiği için mi linç edildi?
 
 
Lütfi BERGEN
Modernleşmenin buhranlı meseleleri
 
 
Mustafa YILDIZ
Türkiye neden Mısır gibi olmaz?
 
 
Defne Joy Foster hayatını kaybetti..
 
Putin'in partisi eriyor..
 
Güneydoğu'dan çocuk getirip hırsız yaptılar..
 
Fenerbahçe Ülker: 80 - Zalgırıs Kaunas: 72..
 
Avda kayık alabora oldu: 1 ölü, 1 kayıp...
 
Ölmeden birkaç saniye önce polise katilini verdi..
 
ASKERE GİDECEKLERE KÖTÜ HABER..
 
Belediye başkanı gözaltına alındı..
 
Defne Joy Foster evinde ölü bulundu..
 
Çelik, CHP'nin uygunsuz harcamasını açıkladı..
 
Defne Joy Foster hayatını kaybetti..
 
Fenerbahçe Ülker: 80 - Zalgırıs Kaunas: 72..
 
Putin'in partisi eriyor..
 
Avda kayık alabora oldu: 1 ölü, 1 kayıp...
 
Güneydoğu'dan çocuk getirip hırsız yaptılar..
 
 
 
Defne Joy Foster evinde ölü bulundu
 
KIRGIZİSTAN'LA VİZELER KALKIYOR
 
Kazadan önce radara giren jet sır oldu
 
Mısır'da korkulan oldu: Taraflar çatışıyor
 
Çelik, CHP'nin uygunsuz harcamasını açıkladı
 
 
 
 
 
 
 
“Kendi halkını yenemez kral/Ve tutuklayamaz yoksulluğu/Ayaklandığında halk/Bir salyangoz gibi kaçar kral/Bırakıp sedef kabuğunu”
İLHAMİ ATMACA (İsyan ve Tekbir/Bilmez Bunları Kral Şiiri’nden)
 
 
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.573
1.583
 
 Euro
2.171 2.186
 
 Sterlin
2.534 2.580
 
 Altın
67.81 68.25
 
 IMKB
65307  
 
 
Son röportajıyla Defne Joy Foster...
 
Arkadaşının evinde ölü bulunan Defne Joy Foster'ın son röportajı...
 
 
 
 
  Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in oğlu Berk Çiller ile eşi Eda Çiller, 1.5 yıllık evliliklerini sonlandırıyor. Ancak Eda Çiller’den, kayınvalidesi ile boşanmak üzere olduğu eşine şok suçlamalar geldi. Genç kadın, “Hayatımdan endişe ediyorum” diyerek savcılıktan yardım istedi.  
 
 
 
  İnternet kullanıcıları tehdit altında! Bilgisayar devi Microsoft’un yetkilileri, Internet Explorer kullanıcılarına acil güvenlik uyarısında bulundu.    
 
 
 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultaydaki konuşmasında birçok vaadde bulundu. Siz bu vaadleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Hoşuma gitti. Destekliyor, iktidara gelirse yapacağına inanıyorum.
 
Bu kadar vaade ülkenin bütçesi yetmez. Hayalci buluyorum.
 
"YÖK'ün ve harçların kaldırılması" gibi güzel vaadlerde bulundu. Yapamasa da söylenmesi bile güzel.
 
Boş vaadlere karnımız tok. Kılıçdaroğlu iktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden atıyor.
 
Anket Sonuçları
 
 
 
 
 
 
 





 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt PEKER (Kurucu)

www.habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


  
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik İletişim
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin  
"));