DOLAR 1.573 - EURO 1.934 - ALTIN 62.39 - IMKB 55234
Çarşamba 16 HAZİRAN 2010
Dolar güne 1,571 TLTL'den başladı Borsa güne artışla başladı Televizyon ve internet birleşecek Doğu Karadeniz'de sel uyarısı Şaka ölüm getirdi Dolar 1,5650, avro 1,9290 lira ''Ekmeği niye ucuz satıyorsun''a 17 gözaltı Kredi kartında azami faiz oranları düştü İngiltere'den 38 yıl gecikmeli özür Mesut'a ''millî'' öfke www.habertaraf.com
 
 
 
Kırgızistan yanıyor, on binler yollarda perişan
 
 
 
 
Sinan KARAKAŞ
Allah sonumuzu hayreyleye!
 
 
 
Okur Temsilcisi
Fethullah Gülen haberlerine tepkiler
 
 
 
 
Cemil Meriç'i rahmetle anıyoruz
 
 
 
 
 
Bugün
Adem Yavuz ARSLAN
'KCK devleti' ve rehin BDP'liler
 
 
Zaman
Bejan MATUR
Kadın farkı
 
 
Radikal
Cengiz ÇANDAR
Devlet, hükümet ve PKK'nın kör takipçilerine...
 
 
Milli Gazete
Ekrem KIZILTAŞ
On beş puanlık uzman sorusu...
 
 
Milliyet
Güneri CİVAOĞLU
Hilafet gelebilir mi?
 
 
Yeni Şafak
Hakan ALBAYRAK
"Türk'ün / Kürt'ün Gazze'de ne işi var?"
 
 
Sabah
Hıncal ULUÇ
Eksen kayarsa kayar..
 
 
Yeni Şafak
İbrahim KARAGÜL
Bu ne öfke böyle!
 
 
Posta
Mehmet Ali BİRAND
Gerçek eksen kayması öyle değil, böyle olur...
 
 
Star
Mehmet ALTAN
Sopa yiyen askerlere
 
 
Millî Gazete
Mehmet Şevket EYGİ
Gemideki Beyaz Elbiseli, Uzun Boylu Esrarengiz Askerler
 
 
Vatan
Mine Gökçe KIRIKKANAT
İran’a kaymak destek, bize kaypak eksen
 
 
Star
Mustafa AKYOL
Medyadaki MOSSAD ajanlarını açıklıyorum
 
 
Star
Şamil TAYYAR
MİT bu işin neresinde?
 
 
Hürriyet
Sedat ERGİN
Nazizmle Yahudiliğin sembolleri bir tutulabilir mi?
 
 
Radikal
Türker ALKAN
Herkes kendi işine baksaydı?
 
 
Hürriyet
Yılmaz ÖZDİL
85 saat aralıksız şarkı söyleme rekoru bize ait
 
 
 
 
İbrahim YILDIRIM
 
Adem Yavuz IRGATOĞLU
 
Bilal CAN
 
Zeynep BOZBOĞA
 
Ercan AKSOY
 
 
 
Cemil Meriç'i rahmetle anıyoruz
 
 
 
Cemil Meriç (12 Aralık 1916 - ö. 13 Haziran 1987), Türk yazar ve düşünür. Gerçek ismi Hüseyin Cemil'dir.
 
Hayatı

12 Aralık 1916'da Hatay, Reyhanlı'da Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Antakya Lisesi'nde eğitimini sürdürdükten sonra İstanbul'a geldi ve Pertevniyal Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girdi. Öğrenimini tamamlayamadan Hatay'a döndü. Bir süre ilkokul öğretmenliği, Nahiye Müdürlüğü ve Tercüme Kalemi'nde reis muâvinliği yaptı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Elâzığ Lisesi'nde Fransızca öğretmenliği yaptı (1942-1945). İstanbul Üniversitesi yabancı diller okulunda okutman olarak çalıştı (1946).

1955'te görme yeteneğini kaybetti. Fakat öğrencilerinin yardımıyla çalışmalarını ölümüne kadar sürdürdü. 1974 senesinde İstanbul Üniversitesi'nden emekli oldu. 13 Haziran 1987 günü İstanbul'da vefat etti. Kızı Sosyoloji Prof. Ümit Meriç'tir.

Yazı Hayatı Hakkında

Cemil Meriç'in ilk yazısı Hatay'da Yeni Gün Gazetesi'nde çıktı (1928). Sonra Yirminci Asır, Yeni İnsan, Hisar, Türk Edebiyatı, Yeni Devir, Pınar, Doğuş ve Edebiyat dergilerinde yazılar yazdı.

Cemil Meriç, gençlik yıllarında Fransızca'dan tercümeye başladı. Honoré de Balzac ve Victor Hugo'dan yaptığı tercümelerle kuvvetli bir mütercim olduğunu gösterdi.

Batı medeniyetinin temelini araştırdı. Dil meseleleri üzerinde önemle durdu. Dilin, bir milletin özü olduğunu savundu. Sansüre ve anarşik edebiyata karşı bir yazar ve düşünür olarak tanınmaktadır.

Cemil Meriç'in eserlerinde toprağından kopan insanın trajedisi ve kendini bulma çabasının yanı sıra, Türk aydınlarının düştüğü amansız açmaz da bütün çıplaklığıyla gözler önüne serilir.

Türk Edebiyat Tarihi'nin gelmiş geçmiş en büyük birkaç eleştiri (tenkit) yazarlarından biridir. Doğunun siyaset, sosyoloji, tarih, toplum konularına çok geniş bir perspektiften bakarak kaleme aldığı düşünceleri ile tanınır.

Yaşam Kronolojisi

* 1916 12 Aralık günü Hatay'ın Reyhanlı kazasında dünyaya gelir. İki de ablası vardır: Zehra ve Nadide. Ailesi Yunanistan göçmenidir.

* 1920 Birinci Dünya Savaşı'nı izleyen yıllarla 1936 arası, Suriye Fransa'nın mandası altındadır. Misak-ı Milli dışında bırakılan Hatay'da da Fransa muhtar bir idare kurmuştur: Bağımsız İskenderun Sancağı.

* 1923 Babasının memuriyetten ayrılması üzerine Reyhanlı'ya dönerler. Aynı yıl Reyhanlı Rüştiyesi'nde okula başlar. Bu ilkokulda, üçüncü sınıftan itibaren Fransızca dersleri de okutulmaktadır.

* 1928 İlkokulu bitirir, elindeki diplomanın adı: "Certificat d'études primaires"dir. Aynı yıl Antakya'ya gider ve Antakya Sultanîsi'nde ortaokula başlar. Eğitim Fransız kültürü ağırlıklıdır.

* 1933 Çalışkan bir öğrenci olmasına rağmen cebirden ikmale kalır, gözleri zayıftır ve sınıftaki tahtayı iyi görmemektedir, altı numara miyobu olduğu anlaşılır. Aynı yıl, yerel Yenigün gazetesinde ilk yazısı yayımlanır: "Geç kalmış bir muhasebe"

* 1936 İstanbul'a gelir. Üniversiteye giremez. Bir süre pertevniyal lisesi 12. sınıfına devam eder. Hocaları, felsefede İhsan Kongar, tarihte Resat Ekrem Koçu, edebiyatta Keyise İdali, Fransızca'da Nurullah Ataç'tır. Kumkapı ve Kadırga talebe yurtlarında kalır. Nazım Hikmet ve Kerem Sadi ile tanışır. Onlar için kendi imzasını kullanmadan iki kitap çevirir Türkçe'ye: Gaston Jèze'in maliye ile ilgili 400 sayfalık bir kitabı ile Stalin'in "Pratik ve Teori" adlı kitabı. Bu kitaplar için herhangi bir ücret almamıştır.

* 1937 Mayıs ayında vapurla İskenderun'a döner.

* 1938 Hatay Reyhanlı'ya dönüp Batı Ayrancı köyünde ilkokul öğretmenliğine başlar. Türk Hava Kurumu'nda sekreterlik, ^belediye'de katiplik gibi geçici görevlerde de bulunur.

* 1939 Nisan ayında tevkif edilir, üç yüz kadar kitabına ve dergi koleksiyonlarına el konur. Antakya'ya götürülür, Hatay hükümetini devirmek suçundan idam talebiyle yargılanır, iki ay sonra beraat eder. Aynı yıl 29 Haziran'da Hatay Türkiye'ye katılır.

* 1940 Tekrar İstanbul'a gider.

* 1941 İstanbul'daki ilk yazısı "İnsan" dergisinde yayımlanır: "Honoré de Balzac"

* 1942 İkinci Dünya Savaşı yüzünden Yabanci Diller Okulu öğrencileri Avrupa'ya gönderilemez, mecburi hizmeti vardır, kurada şansına Elazığ çıkar. Buraya gitmeden az önce tarih ve coğrafya ögretmeni olan Fevziye Menteşoğlu ile tanışır ve 19 Mart günü evlenir, eşi İstanbul'ludur. Aynı yıl, Haziran ayında babası ölür. Aynı yıl, 29 Ekim'de Elazığ Lisesi'nde Fransızca öğretmenliğine başlar.

* 1942-1943 "Ayın Bibliyografyası" adlı dergide tercüme tenkitleri yayımlanır.

* 1943 İlk çeviri kitabi yayımlanır, "Altın Gözlü Kız", Balzac, (Üniversite Kitabevi), 189 sayfalık kitabın 74 sayfası Balzac'la ilgili bir incelemenin yer aldığı önsözdür.

* 1945 Elazığ'daki stajyer ögretmenlik görevinden, iki sene dört ay sonra ayrılır. Eşinin Elazığ'a tayini çıkmadığı gibi, aile burada iki de çocuk kaybetmiştir. Ancak İstanbul'da doğum yapabileceğinin anlaşılması üzerine İstanbul'a gidilir. Tıp Fakültesi'nden gözlerinin yorgun olması nedeniyle aldığı rapora rağmen bakanlıkça izinli de sayılmayınca istifa eder. Aynı yıl, 1 Nisan'da bir oğlu dünyaya gelir, ismini Mahmut Ali koyar. Aynı yıl, Balzac'dan iki çevirisi çıkar: "Otuzundaki Kadın" (A. Bolat Yayınevi, 168 sayfa) ve "Onüçlerin Romanı (Ferragus)" (Yüksel Yayınevi), 157 sayfanın 28 sayfası önsözdür.

* 1946 16 Aralık, bir kızı gelir dünyaya: Ümit. Aynı yıl bir çevirisi daha basılır, Balzac'tan: "Kibar Fahişelerin İhtişam ve Sefaleti" (İnkilap Yayınevi), 471 sayfa, 17 sayfalık bir önsöz. Aynı yıl, Aralık ayının son günlerinde sınavla İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Fransızca okutmanı olur.

* 1947 Bir yıl kadar "Yirminci Asır" dergisinde yazar. 1947-1953 yılları arasında makale yazmaya ara vermiş gibidir. 1953'te aynı dergide birkaç makalesi daha yayımlanacaktır.

* 1948 Victor Hugo'nun "Hernani" adlı piyesinin manzum olarak tercümesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendisine verilir.

* 1951 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne doktora ögrencisi olarak kaydolur.

* 1952-1953 İstanbul Işık Lisesi'ne Fransızca öğretmeni olur.

* 1954 Gözlerini tamamen kaybeder.

* 1956 Aralık ayında "Hernani" çevirisi, Maarif Vekaleti'nin "Klasikler" dizisi arasında yayımlanır.

* 1959 Victor Hugo'nun "Sefiller" adlı eserini Türkçe'ye çevirmesi bakanlıkça uygun görülür.

* 1964 Bir yıl kadar bastırılamayan "Hint Edebiyatı", sonunda yayımlanır (Dönem Yayınları, 266 s.).

* 1965 Uzun aradan sonra ilk kez "Dönem" ve "Çağrı" dergilerinde makaleleri çıkar.

* 1966 Victor Hugo'dan, Mahmut Sait Kılıççı ile beraber manzum olarak çevirdiği "Marion de Lorme" basılır (M.E.B. Yayınları, 192 s.). Aynı yıl, Hugo'dan yapmış olduğu "Hernani" çevirisi ikinci kez basılır (M.E.B. Yayınları, 184 s.).

* 1967 Makale yazmayı "Yeni İnsan" ve "Hisar" dergilerinde sürdürür. "Hisar"daki yazıları aralıklarla da olsa on yılı aşkın bir süre devam edecektir. "Saint-Simon: İlk Sosyolog, İlk Sosyalist" bu yıl basılır. (Çan Yayınları, 143 s.). Aynı yıl, A. Meillet ile M. Lejeune'ün Encyclopédie Française'deki bir yazısını "Dillerin Yapısı ve Gelişmesi" başlığı altında, talebesi Berke Vardar ile Türkçe'ye çevirirler. (Dönem Yayınları, 86 s.).

* 1969 "Sosyalizm ve Sosyoloji Tarihinde Pierre Joseph Proudhon" adlı bir çalışması Fakülteler Matbaası'nda basılır. (Türkiye Harsi ve İctimai Araştırmalar Derneği, sayı 101, 23 s.).

* 1970 İ.Ü.E.F. Sosyoloji dergisinde 1968 yılında çıkan "İdeoloji" ile ilgili bir başka çalışması (sayı 21-22), bir kitapçık halinde yayımlanır (Fakülteler Matbaası, 23 s.).

* 1973 Balzac'tan çevirmiş olduğu "Kibar Fahişelerin İhtişam ve Sefaleti" adlı eser, ikinci defa, "İhtisam ve Sefalet (Vautrin)" adıyla gözden geçirilip basılır (Ötüken Yayınevi, 543 s.).

* 1974 "Bu Ülke" yayımlanır (Ötüken Yayınevi, 170 s.). "Umrandan Uygarlığa" adlı eseri de bu yıl basılır (Ötüken Yayinevi, 371 s.) ve Türkiye Milli Kültür Vakfı'ndan "fikir dalında" ödül alır. Aynı yıldan itibaren "Türk Edebiyatı", "Kubbealtı Akademi" ve "Orta Doğu" gazetesinde yazıları çıkmaya başlar.

* 1976 "Hint Edebiyatı" adlı eserı, "Hint ve Batı" başlıklı bir bölümün de eklenmesiyle "Bir Dünyanın Eşiğinde" adıyla ikinci kez basılır (Ötüken Yayınevi, 344 s.).

* 1978 Aynı yıl Mart ayında TRT televizyonun birinci kanalında roman üzerine bir söyleşisi yayımlanır.

* 1980 "Kırk Ambar" basılır (Ötüken Yayınevi, 487 s.). Aynı yıl eser, Türkiye Milli Kültür Vakfı Ödülü'ne layık görülür. Uriel Heyd'den "Ziya Gökalp, Türk Milliyetçiliğinin Temelleri" isimli kitabı çevirir (Sebil Yayınevi, 134 s.). "Milli Eğitim ve Kültür" dergisinde ve "Yeni Devir" gazetesinde makaleleri yayımlanmaktadır.

* 1981 "Bir Facianın Hikayesi" Ankara'da bir yayınevi tarafından basılır (Ümran Yayınları, 167 s.). Thornton Wilder'in "Köprüden Düşenler" adlı kitabını Lamia Çataloğlu ile birlikte İngilizce'den Türkçe'ye çevirirler (Tur Yayınları, 112 s.). Aynı yıl, Ankara Yazarlar Birliği Derneği tarafından "yılın yazarı" seçilir.

* 1982 Kayseri Sanatçılar Derneği'nden, inceleme dalında bir ödül alır. Aynı yıl, 15 Ocak Nişantaşı Akademi Kitabevi'nde bir imza günü düzenlenir. İlk kez okuyucusuyla buluşur. Aynı yıl, 30 Ocak'ta "Cemil Meriç'le Türk kültüründeki değişmeler hakkında bir söyleşi" başlığını taşıyan bir televizyon programına katılır.

* 1983 Maxime Rodinson'un "Batıyı Büyüleyen İslam" adlı eserini dilimize kazandırır (Pınar Yayınları, 233 s.). Aynı yıl İletişim Yayınları'nın çıkardığı "Cumhuriyet Dönemi Türkiye Ansiklopedisi"'ne makaleler yazar. 7 Mart günü 41 yıllık bir beraberlikten sonra eşini kaybeder. Aynı yıl TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzalar.

* 1984 "Işık Dogudan Gelir" adlı kitabı yayımlanır (Pınar Yayınları, 233 s.). Aynı yılın Ağustos ayında bir beyin kanaması geçirir: sol hemipleji sonucu sol tarafına felç iner. Cerrahpaşa Hastanesi'nde üç ay süren bir tedaviden sonra taburcu olur.

* 1985 "Kültürden İrfana" adlı eseri İnsan Yayınları arasında çıkar (405 s.). Aynı yayıneviyle bütün eserlerinin basılması konusunda imzalanan sözleşmeye rağmen diğer eserleri basılmaz.

* 1986 İletişim Yayınları'nın bu kez de "Tanzimattan Cumhuriyet'e Türkiye Ansiklopedisi"nde makaleleri yer alır.

* 1987 13 Haziran günü, kendisini yatağa mahkum eden uzunca bir hastalıktan sonra, 71 yaşında yaşama gözlerini yumar. Karacaahmet mezarlığı'na eşinin yanına defnedilir.

Başlıca Eserleri

İnceleme

* Hind Edebiyatı (1964),
* Saint Simon İlk Sosyolog, İlk Sosyalist (1967),
* Umrândan Uygarlığa (1974),
* Bir Dünyanın Eşiğinde (1976),
* Işık Doğudan Gelir (1984),
* Kültürden İrfana (1985)

Deneme

* Mağaradakiler (1978),
* Bu Ülke (1974, 1985)

Günlük

* Jurnal I (1992)
* Jurnal II (1994)

Diğer Kitapları

* Kırk Ambar (1980),
* Bir Facianın Hikayesi (1981),
* Sosyoloji Notları ve Konferanslar (1993)

Ödülleri

Umrandan Uygarlığa

* (1974) (Türkiye Millî Kültür Vakfı ödülü)

* Kırk Ambar

* (1983) (Türkiye Millî Kültür Vakfı ödülü, Ankara Yazarlar Birliği Derneği'nin Yılın Yazarı ödülü)
(Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Fikir Eserleri ödülü)

13 Haziran 2010 - 07:43:34

 
Paylaş    
 
Yayınlanan materyallerin her hakkı HaBertaraf Yayın Hizmetlerine aittir. Sitede yer alan her türlü bilginin kaynak gösterilerek alıntılanıp kullanılmasında bir sakınca yoktur. Kaynak gösterilmeden yapılan alıntılamalar "fikir hırsızlığı suçu" kapsamına girer.
 
 
 
Yorumlar
 


Bu kategorideki diğer haberler

23:03Çocuklar 'Denizlerin Sırrı'nı keşfedecek
19:56'Beyaz Bayrak' ödülleri sahiplerini buldu
18:27Bülent Parlak, Sevgili Huzursuzluğum
06:31Dağı Delen Irmak - Kemal H. Karpat
00:32Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı – Sadık Şanlı
13:02Kemençe çalarak ailelerini geçindiriyorlar
13:00CHP'li kadınlar yaz şenliği düzenledi
11:48Kiev'i ateş festivali yaktı
01:46Ebabil'den 4 yeni kitap
00:18Posta Kutusundaki Mızıka – A. Ali Ural
18:51Cip Şenliği kavga sebebiyle iptal edildi
16:35En büyük Türk Festivali Londra'da başladı
15:20Kitap okuma rekoru kırılamadı
14:40Mehter bu akşam Sivastopol'da sahne alıyor
09:4249. Uluslararası Bursa Festivali başladı
07:43Cemil Meriç'i rahmetle anıyoruz
07:14Surat Asmak Hakkımız – İsmet Özel
00:34Kitaphaber.net 3.000. kitap yazısına ulaştı
15:26Cahit Külebi'nin kabri Niksar'a getirildi
11:45Paşaoğlu Konağı yeniden ziyarete açıldı
10:19Portakal, Turta Bir De Kirpi – İsmail Kılıçarslan
18:37Bizans'a ait haçlı taşlar köy çeşmesinde bulundu
15:40Selçuk İletişim'de mezuniyet sevinci
15:21Özdemir Asaf Arun
08:00Mızraksız İlmihal – Mehmet Efe
07:54“Makam, Makam Çiçeği ve Bülbül”
22:0646. Tekirdağ Kiraz Festivali başladı
18:46Sinemanın yıldızları Yozgat'ta film çekecek
17:01Köşe Bucak Dünya Kültür-Sanat dergisi
16:29Hekimoğlu İsmail'den Erdoğan'a teşekkür
Daha fazla haber göster
15:59Recep İvedik'e korsan baskını
15:00Evci'den Şair Hüseyin Korkmaz konferansı
12:51David Grossman'a barış ödülü
11:25İstanbul'da kültür-sanat
11:122400 yıllık kral mezarı tescillendi
11:06Bu hafta 4 film vizyona girecek
10:14Çin'de ''mutluluk'' rüzgarı esecek
09:51Kekeme Çocuklar Korusu – Tarık Tufan
07:23Cengiz Aytmatov'un vefat yıldönümü
23:53Türkçe Olimpiyatlarında muhteşem final
23:44Erdoğan: Önayak olan herkese teşekkürler
17:4820 bin Yahudi'yi kurtaran Türk kitaplaştırıldı
17:04İngiltere'de AB'nin en büyük Türk Festivali
16:40Edebiyat ödülü Maalouf'a verildi
13:31Türk mirasını Almanya'da satmışlar
11:13Tarihi eserlere saygısızlık üzüyor
07:24Kaosa Mütevazı Bir Katkı – Murat Menteş
18:20Serseri Mayınlar Ciak dergisince en iyi film
13:48Ordu Üniversitesinden el sanatları sergisi
13:02''Altın Koza'' 20 Eylül'de
11:50Karikatür sanatçısı Ferit Öngören vefat etti
10:28Kalın Türk – İsmet Özel
10:16Osmanlı ordusunun binaları çürüyor
09:05New York, Türk sanatçıları ağırlayacak
23:12Aspendos Festivali başladı
23:06Gül "Adem'in Yakarışı"nı izledi
16:47Kırkpınar, devletin zirvesini bekliyor
16:13Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı arttı
15:17'Âşıklar Çayevi' gönüllere hitap edecek
15:15'Zile Şiirleri' kitabı çıktı
12:08Kocaeli kültür hazinesine 4 altın kitap daha katıldı
11:00"Huzur İsyandadır" Yolcu Dergisi 59. Yolculuğunda
10:43Koca Yusuf'un hayatı film oluyor
09:34Cahit Zarifoğlu'nu şükranla anıyoruz
15:01Bir "GEMİ" filmi mutlaka çekilmeli
11:28Romanya kralının camisi 100 yaşında
09:52Altın Güvercin ödülünü Caner Yemez kazandı
07:56Dünyayı değiştiren fikir
07:11Körpekalemler Dergisi
00:24Zemçi Çetinkaya onur ödülü verildi
23:43İklim değişikliği sergisi
20:36Arınç: Bu çocuklar barışı tesis edecek
20:33Türkçe Olimpiyatlarını katılımcılar beğendi
20:13Türkçe olimpiyatları için ne dediler
19:53Türkçe Olimpiyatlarında görkemli tören
18:53Ünlülerden Özpetek'e tebrik
16:18Feta Ödülleri sahiplerini buluyor
15:20Kopenhag yarın 'Anadolu şehri' olacak
13:13Uçhisar Kalesi turistlerin gözdesi
12:51Kadıköy'de şiir dinletisi
11:45''Barış Manço Onur Ödülü" Livaneli'nin
10:40Hükümlüler 'Komşu köyün delisi'ni seyretti
09:25Ceylan'a ''fahri doktora''
08:09"Sürgün edilen ünlüler" çıktı
18:59Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça'ya Onur Ödülü
14:03Batman'da Kürtçe tiyatro oynandı
12:37Gönül, 8. Berlin Türk Film Haftası'nın açılışını yaptı
07:51İlaveler ve Vaat Edilmiş Bir Şiir – İsmet özel
16:364 yeni film vizyona girecek
15:13Nazım Hikmet mezarı başında anıldı
Daha az haber göster
 
 
 
 
 
 
Adem Yavuz IRGATOĞLU
Atatürk bunu mu istemişti?
 
 
Alper GÜRKAN
İsrail'in iğdiş edilme korkusu ve şiddet üstüne
 
 
Bilal CAN
Kar Altında İsyan Denemeleri
 
 
Ercan AKSOY
İran Olmak Yürek İster, Ya Türkiye Olmak... (2)
 
 
İbrahim YILDIRIM
Karabaşı Arap diye çağırmak!...
 
 
Necmettin EVCİ
Verilecek kararın hükmü yoktur
 
 
Zeynep BOZBOĞA
Mesele Tamamen Duygusal Bir Mesele
 
 
Merkel ve Sarkozy neyse Erdoğan da o olacak..
 
Mesut'a ''millî'' öfke..
 
Gemilerdeki yardımlar ne olacak?..
 
PKK'ya İran'dan darbe üstüne darbe..
 
Televizyon ve internet birleşecek..
 
Dünyanın üçüncü en zengin kadını bakın kim?..
 
Toplu mezarda baba-oğul iskeleti..
 
Ermeni katliamı gün yüzüne çıkarılıyor..
 
Obama yeni bir ''11 Eylül'' icat etti..
 
Furkan'a intihar komandosu diyen yazar..
 
Sözleşmeli personel için tercih yapılacak..
 
170 santimetre kuyruklu buzağı şaşırtıyor..
 
Doktor kılığında MOSSAD ajanı..
 
“Çağdışı bir ülke yerine İsrail’i terc..
 
Seçmen listesinde adınız var mı? -TIKLA ÖĞREN-..
 
Vuvuzela'ya psikiyatri uzmanı da dayanamadı..
 
Mesut'a ''millî'' öfke..
 
Mayıs ayında tüketici güveni arttı..
 
İsrail mısır sınırında ateş açtı: 1 ölü..
 
Şırnak'ta çatışma: 1 şehit..
 
Furkan'a intihar komandosu diyen yazar..
 
Ermeni katliamı gün yüzüne çıkarılıyor..
 
Bülent Parlak, Sevgili Huzursuzluğum..
 
657'nin unutulanları: Büyükşehir müfettişleri..
 
Kılıçdaroğlu medyaya açıktan selam verdi..
 
 
 
Ahmedinejad: Obama Erdoğan’a yalvardı
 
Kafes davası başladı
 
Kırgızistan'da ölü sayısı en az 2 bin
 
''Gazze''de en ciddi suç: Kredi kartı hırsızlığı
 
Obama yeni bir ''11 Eylül'' icat etti
 
 
 
 
Aşılmasına imkan olmayan hiçbir duvar yoktur.

Anton Çehov
 
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.563
1.573
 
 Euro
1.919 1.934
 
 Sterlin
2.298 2.340
 
 Altın
61.95 62.39
 
 IMKB
55234  
 
 
Kemal Sunal'ın cesaret edemediği oyun!...
 
Bugün gazetesi yazarı Şebnem Özcan Haldun Dormen'le görüştü. Haldun Dormen, Kemal Sunal'ın cesaret edemediği oyunu anlattı.
 
 
 
 
  Çin ile birlikte YouTube sitesine erişimi yasaklayan Türkiye'de internet erişimi engellenen sayfa sayısı 6 bini geçti. Ayda ortalama 200 site de yasaklanıyor. Yasakçı zihniyet, bir-iki videoyu beğenmediği için halkın bilgiye ulaşma ve haber alma hakkını hiçe sayarak binlerce internet sitesine erişimi engelledi.  
 
 
 
  Bürokrasinin halka yaşattığı sıkıntılar tersine dönerse bürokrasinin köylüye yaptığını köylü bürokrasiye yapsa... İşte böyle olur.    
 
 
 
 
Yardım gemilerinin İsrail'in terör saldırısına uğramasıyla başlayan süreçte Türkiye'nin tavrını nasıl buldunuz?
 
Saldırı olmadan önce önlem alınmalıydı.
 
Yerinde ve etkin bir müdahale oldu.
 
Müdahale yerinde ama Türkiye-İsrail ilişkileri daha sıkı gözden geçirilmeli.
 
Anket Sonuçları
 
 
 
 
 
 
 



 
 
     
Kategoriler   HaBerTaraf
HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt PEKER (Kurucu)
 
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
HaBertaraf Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı abonesidir.
 
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik İletişim
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
www.habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin