|
|
Kemal Sunal'ın cesaret edemediği oyun! |
|
|
Bugün gazetesi yazarı Şebnem Özcan Haldun Dormen'le görüştü. Haldun Dormen, Kemal Sunal'ın cesaret edemediği oyunu anlattı. |
|
Bu haftaki röportaj konuğum Haldun Dormen'di...
Tek kelimeyle muhteşem bir adam!
Oturuşu, kalkışı, hitap şekliyle tam bir beyefendi.
O, 83'lük delikanlılardan...
Zıpkın gibi...
Bitmek bilmeyen bir enerjisi var.
Günün büyük kısmını evinde Teşvikiye'de geçiriyor.
Semt sakinleriyle çok sıkı ahbap olmuş.
O çevrede kime sorarsanız sorun, herkes hakkında methiyeler düzüyor.
Yale Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunuymuş.
Bugüne kadar 100'ün üstünde oyunda rol almış, çeşitli tiyatrolarda 32'si müzikal, yaklaşık 200 oyun sahneye koymuş.
Aynı zamanda Ayşe Arman'ın müstakbel kayınpederi.
Oğlu Ömer, gelini Ayşe'den olma Arya onun için her şey demek!
Torununun üstüne titriyor.
Bugün, gazetemde pazar röportajında yayınlanamayan bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bakın büyük üstatla başka neler konuşmuşuz:
XXXXXXX
- Hiç sahnede ölüm tehlikesi yaşadınız mı?
Turgut Özakman'ın yazdığı müzikal Volvere'i oynarken bir dans sahnemiz vardı. Metin Serezli'nin kafasına tavandaki spotlardan biri düştü. Çok korktuk, neyse ki kafasına isabet etmemiş ensesine düşmüş. Hastaneye kaldırdık. Benim başıma da şöyle bir olay geldi. Galatasaraylı arkadaşlarım 'Papaz Kaçtı' oyunumu seyretmeye gelmiş. Antrakta hanımlarıyla yanıma geldiler. Hanımları kocalarına dönerek, "Adama bakın ne kadar enerjik, utanın bir de kendinize bakın içiniz geçmiş" diye gülüştüler. Bende güldüm. İkinci perdenin sonuna doğru oyun biterken ayağıma bir gülle geldi, "Bu gülle nereden geldi hayret?" diye düşünüyorum ama meğerse ayağımdaki tendonlar kopmuş. Sanki demir gülle çarpmış gibi acı duydum. Oyunu o ıstırapla bitirdim. Hastaneye gittik, ayağım alçıya alındı.
- Vaktinde gazetecilik yaptığınız doğru mudur?
Milliyet'te 8 yıl gazetecilik yaptım. 1 yıl Hürriyet'te yazdım. Bıraktım, ardından Güneş'te yazdım. Aslında gazeteciliği severek yaptım. Abdi İpekçi beni gazeteci yapmıştı. Vaktim olsa yine gazetecilik yapmak isterim. Televizyonlarda sigaraların üstünü buzlamaları bana çok komik geliyor, o konuda yazmak isterim. Daha çok dikkat çekiyor, "Bu ne?" deyip tüm dikkatinizi bu sefer oraya veriyorsunuz. Sigara olduğunu anlayınca daha çok içmek istiyorsunuz. Komik bir durum.
- Merak ettim, Kürtçe sahneye koyduğunuz 'Bir Kış Öyküsü'nü seneler önce kimin için yazmıştınız?
Ben aslında Kürtçe oynattığım bu oyunu Kemal Sunal için yazmıştım. Kemal Sunal ölmeden önce bir oyun arıyordu. Bana sık sık gidip geliyordu. Sonra aklıma geldi, o daha evvel bu öykünün sinema filminde de oynamıştı. Ama filmi çok kötüydü. Hiç beğenmemiştim. Oyun iyi bir oyundu. Kemal Sunal'ın ömrü vefa etmedi, o oyunda oynayamadı. Bu yüzden o oyunu ilk oynadığımız gece Kemal Sunal'ın anısına ithaf ettik. Hatta aileyi de o oyunu davet etmişim. Şimdi Kemal Sunal'ın ailesiyle çok yakınız. Kemal öldükten sonra oldu bu. Ben onların kaybolmuş amcalarıyım, seneler sonra beni bulmuşlar yani.
- Sağken Kemal Sunal'la çok yakın mıydınız?
Kemal Sunal'la çok yakın hiç olmadık ama görüşüyorduk. Bu oyunda olmaktan korkuyordu nedense, "Yapsam mı yapmasam mı?" diyordu, gel gitleri çok vardı. Müzikal ya, şarkı söylemesi gerekiyordu; o da, "Ya şarkı söyleyemezsem" diye çekiniyordu. Ben kandırırım diyordum.
- Önümüzdeki günlerde ne gibi projeleriniz var?
Kıbrıs'ı tanıtmak amacıyla bir Kıbrıs oyununu sahneye koymaya hazırlanıyoruz. Kıbrıslı sanatçılarla konuştuk, onlarla bir şey yapacağız. Yüzde 80 hazır gibi. Sokak Kızı İrma'yı baştan yapacağız. Erdal Özyağcılar ve eşi, Halil Ergün, Emre Altuğ oynayacak. Fakat oyunu Türkiye'ye uyarlayacağım. Olaylar bu memlekette geçecek yani. Masum bir sokak kadınının hayat mücadelesini anlatacağız. İrma'yı, Zeynep Özyağcılar canlandıracak. Müzikler orijinalindeki gibi kalacak.
|
|
15 Haziran 2010 - 06:56:49
|

Dolar |
|
|
1.503
|
1.513
|
|
Euro |
|
|
1.929 |
1.944 |
|
Sterlin |
|
|
2.341 |
2.385 |
|
Altın |
|
|
59.21 |
59.64 |
|
IMKB |
|
|
59169 |
|
|