|
|
Öcalan'a af mı çıkarılacak? |
|
|
Hukuk Profesörü ve tarihçi yazar Ahmet Akgündüz, referandum sürecine ilişkin çok sert konuştu: Referandumu siyasi bir mesele olarak görmek ahmaklıktır. |
|
İsmail UĞUR'un haberi
Hukukçu Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, HaBertaraf'a referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Akgündüz, referandumu AK Parti bağlamında değerlendirmenin ve siyasi bir mesele olarak görmenin çok büyük bir ahmaklık olduğunu vurgulayarak, "Bu mesele milli bir meseledir. İnsan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi bağlamında ele alınmalıdır." şeklinde konuştu.
"ÜLKENİN ÖNÜNDE ENGEL OLAN ÇETELERİN YOK EDİLMESİ MESELESİDİR"
Prof. Akgündüz, yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de TSK içerisinde yuvalanan bir takım çetelerin Milli ve manevi değerlere düşmanlık ettiğini ve demokrasinin önünde engel olarak durduğunu dile getirerek, "Bu çetelerin neler planladıklarını ve yaptıklarını artık bu millet biliyor. Bizim bu çetelere karşı çıkışımız, şanlı ordumuza bir düşmanlık olarak algılanamaz. Bu ordu Türk Milletinin ordusudur. Bu ordu; Fatih'in, Abdulhamit'in ordusudur. Bu ordu bizim ordumuzdur." dedi.
11 KİŞİNİN MİLLETİ TEMSİL EDEN 411 KİŞİYİ YOK SAYMASI KABUL EDİLEMEZ
Akgündüz, 1961 ve 1982 Anayasasının milletin ayağına vurulan pranga olduğunu belirterek, "Çok açık söylüyorum. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözü, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız belli krallık çevrelerinindir' manasına çevrilmiştir. İçerisinde onlarca hukukçu milletvekilinin bulundugu 411 kişi bilmiyor, ne acıdır ki, halen idolojik davrandıkları ve hatta mezhebi bir kısım klikleşmelerin olduğu bilinen bir kurumdaki 11 kişi daha iyi biliyor. Bu durumu demokrasiyle izah edebilmek ve kabul edebilmek mümkün değildir. Türkiye bunları şimdi daha iyi anlıyor. Bu saçma sapanlığa bir son vermek gerekiyor. Bunun yolu da bu anayasa değişikliğinden geçiyor. Referandum bu açıdan çok önemlidir.
REFERANDUM TÜRKİYE İÇİN BİR MİLAT OLACAKTIR
HaBertaraf'ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Akgündüz, 'Değişiklikle Öcalan'a af çıkarılacak' söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu söylentilerin 'hayır'cılar tarafından üretilen yanıltma stratejisi olduğunu ifade etti. Akgündüz şöyle devam etti: "Türkiye'de demokrasinin ve milletin önündeki en önemli engeli askeri oligarşi ve yüksek yargı oligarşisi oluşturuyor. Çok açık söylüyorum; maalesef bu kurumların içinde, milletin maneviyatına ve değerlerine düşman olan bir takım gruplar yuvalanmış durumda. Referandumda 'hayır' oyu verecek olanlar, menfaatleri ellerinden gidecek olanlardır. Onun için ben bu referandumun en az %65 oranında 'evet'le neticeleneceği kanaatindeyim. Bu karar siyasi bir karar değil, milletin önündeki engellerin kaldırılması kararı olacaktır.
TÜRKİYE ARTIK SÜPER GÜÇ OLARAK BİLİNİYOR
Akgündüz, uzun yıllardan beri Türkiye'nin dünya ülkeleri yanındaki itibarının ilk defa önemsendiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Bir misal vereceğim. Ben 10 senedir yurtdışındayım. 10 sene önce bana soruyorlardı 'Hocam, Türkiye Avrupa'dan nasıl görünüyor' diye. Cevabım çok acıydı; 'Türkiye Avrupa'dan hiç görünmüyor ki, nasıl göründüğünü anlatayım.' Mesut Yılmaz başbakan yardımcısı olarak Avrupa ülkelerine ziyarete geliyordu, afrika kabileleri gelmiş gibi hiç haber yapılmıyordu. Ama bugün Türkiye Avrupa'da, dünyanın ilk beş süper gücü arasında görülüyor. Bunları görmek lazım."
HaBertaraf.com
|
|
5 Eylül 2010 - 16:11:27
|

Dolar |
|
|
1.511
|
1.521
|
|
Euro |
|
|
1.921 |
1.936 |
|
Sterlin |
|
|
2.320 |
2.365 |
|
Altın |
|
|
61.07 |
61.67 |
|
IMKB |
|
|
61030 |
|
|