DOLAR 1.556 - EURO 2.030 - ALTIN 68.69 - IMKB 69311
Perşembe 6 OCAK 2011
Lieberman'a cevap: Ciddi muhatap isteriz Başbakan Erdoğan'a son ödül Kuveyt'ten BARAKA YANGININDA 2 ÇOCUK ÖLDÜ Fenerbahçe, Taurasi'nin sözleşmesini feshetti Zürih uçağına bomba ihbarı asılsız çıktı Gül, Sadullah Ergün ile görüştü Minibüste tarihi eser çıktı BEM-BİR-SEN Aralık ayı yoksulluk sınırını açıkladı Kurtulmuş'tan, Erbakan'a geçmiş olsun ziyareti Balyoz iddianamesinin 123 sayfası okundu habertaraf.com
 
 
 
İslamofobia
 
 
 
 
Mustafa YOLCU
Anıttepe İÖO eski Müdürü Ömer Özdil
 
 
 
Okur Temsilcisi
İlginç videolar
 
 
 
 
Vefatının 11. yılında M. Akif İnan
 
 
 
 
 
Bugün
Ahmet TAŞGETİREN
Yargıda kronik sancı
 
 
Radikal
Akif BEKİ
Önce soygun sonra terör
 
 
Yeni Şafak
Akif EMRE
Rasim Özdenören'i yazmak
 
 
Bugün
Ali Atıf BİR
Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve gerçek lider
 
 
Milliyet
Aslı AYDINTAŞBAŞ
Herkes masumsa sorumlu kim?
 
 
Akşam
Burhan AYERİ
Rahşan Affı'na rahmet...
 
 
Sabah
Emre AKÖZ
Cumhuriyet mitingi yerine 'öğrenci' olayı
 
 
Star
Ergun BABAHAN
Adaletin ataleti
 
 
Zaman
Etyen Mahçupyan
Yumuşayan CHP...
 
 
Milliyet
Güneri CİVAOĞLU
Vicdanlara domuz bağı
 
 
Posta
Mehmet Ali BİRAND
Adaletin hazin çöküşü...
 
 
Star
Mehmet ALTAN
İflasın tescili
 
 
Radikal
Murat YETKİN
Yargının gecikmesinden kim sorumlu?
 
 
Milli Gazete
Mustafa ÖZCAN
Arap sokakları kaynıyor
 
 
Sabah
Nazlı ILICAK
Apo, devletle 1996'dan beri görüşüyor
 
 
Bugün
Nuh GÖNÜLTAŞ
Bediüzzaman ve Atatürk...
 
 
Yeni Akit
Nusret ÇİÇEK.
Tahliyeler ve de devletin yargıdaki ayıbı
 
 
Akşam
Oray EĞİN
Porno skandalının altında ne yatıyor
 
 
Vatan
Reha MUHTAR
Said-i Nursi; Mağduriyet, Hakkaniyet ve Demokratik Cumhuriyet...
 
 
Vatan
Ruşen ÇAKIR
Eğer ölmemiş olsaydı Hüseyin Velioğlu da tahliye olurdu
 
 
Yeni Şafak
Salih TUNA
Kurtlar Vadisi - Porno
 
 
 
 
Lütfi BERGEN
 
Hüseyin ACARLAR
 
Salih TUNA
 
Oray EĞİN
 
Mustafa YILDIZ
 
 
 
2011’de neler olur?

Şamil TAYYAR
[email protected]
 
 
Geride bıraktığımız 2010 yılında tarihi olaylar dizisine tanık olduk. Sıralama yapsam, zihnimde iz bırakan olaylar listesinin ilk üç sırası şöyle oluşurdu: Referandum, Balyoz davası ve CHP’deki lider değişikliği...

Balyoz, cumhuriyet dönemi darbeler tarihinin en önemli davasıdır. Hem içerik hem sanıklar bakımından Silivri’deki Ergenekon davasından daha çaplıdır. Aslında tersi olması gerekirdi; Türkiye’nin şartları Ergenekon soruşturmasını evire çevire ancak Silivri ebadında biçimlendirebildi.

Ümraniye’deki gecekondu sahibi 3 yılı aşkın süredir Silivri’de Ergenekon nöbeti tutarken, paşalar geçidi Balyoz’da tutuklu sanık bile kalmadı. Darbe günlükleri neredeyse aklandı, paklandı ve paketlenmek üzere.

Bizde böyledir; planlar gerçekleştirilirse “darbe” olur, deşifre edilirse biz ona “eğitim semineri” deriz.

Yavuz Donat’ın 28 Ekim 2010 tarihli Sabah’taki yazısını hatırlıyorum da gülüyorum bazen. Darbeden kısa süre önce Ankara Gölbaşı’ndaki Bayrak Garnizonu’nda konuklar için 4 oda tahsis ediliyor, dayalı döşeli hale getiriliyor.

Plan şu: Darbe günü hava şartları elvermezse dört lider burada ağırlanacak! Hava şartları müsait olunca Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’i Gelibolu Hamzakoy’a, Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş’i İzmir Uzunada’ya götürüyorlar.

12 Eylül öncesi Gazeteci Yavuz Donat’ı Bayrak Garnizonu’na davet edip odaları gösteren Tümgeneral Servet Bilgi, o tarihte “NATO’dan gelecek misafirlerimize ayırdık” diyor. 12 Eylül’den sonra bir araya geldiklerinde Bilgi Paşa, Donat’a gerçeği anlatıyor.

12 Eylül deşifre olsaydı, Hamzakoy da Uzunada da Gölbaşı da eğitim seminerlerinin birer parçası olacaktı.

Neyse...

2011 yılının yine önemli gündem maddelerinden biri olacaktır Balyoz. Ergenekon da öyle... Muhtemeldir, Ergenekon’da da tahliyeler birbirini izleyebilir.

Referandumun etkileri de bu yıla aksedecektir. 12 Eylül referandumunda yüzde 58 evet oyuyla ipi göğüsleyen iktidar partisi, 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50’yi test edecektir. Bu hedefin iki önemli nedeni vardır diye düşünüyorum: Birincisi yeni anayasa için gerekli
milletvekili çoğunluğunu sağlama, ikincisi 2012’de yapılması muhtemel cumhurbaşkanlığı seçimindeki aday stratejisi.

Daha önce belirttiğim gibi referandumdaki işbirliğinin milletvekili aday listelerine yansıtılması ihtimali yüksektir. Böyle bir stratejide AK Parti çatısı dışındaki muhafazakar demokratlar, bağımsız ülkücüler, liberaller ve sosyal demokratlar kendilerine daha fazla kulvar açabilir.

Dolayısıyla, birinci belli gibi... Sonucu merak edilen en kritik sorulardan biri, AK Parti’nin yüzde 50 rekorunu kırıp kıramayacağıdır.

Bir diğer kritik husus; CHP’nin yeni patronu Kılıçdaroğlu’nun performansıdır. Genel olarak kimse Kemal Bey’den birincilik beklemiyor. 9 yıldır iktidarda olan bir parti karşısında ana muhalefetin hala iktidar alternatifi olamayışı ayrı bir garabet, ama yüzde 30 civarındaki bir oy koltuğunu korumaya yetebilir.

O nedenle, video komplosunun düzleştirdiği yolda genel başkanlık koltuğuna ulaşan Kılıçdaroğlu için seçim sandığı hayati önemdedir. Videodan genel başkanlık kotaran Kılıçdaroğlu, sandıktan ne çıkaracak göreceğiz.

Parlamento dengesini değiştirecek önemli güç odaklarından biri hiç kuşku yok ki, MHP’dir. MHP baraj altında kalırsa AK Parti mecliste yüzde 50 oyla hedeflediklerine daha kestirme bir yoldan ulaşabilir.

Gelinen noktada ayrıca şu tespiti yapmakta yarar var; MHP’nin kaderi, rakiplerinin elindedir. AK Parti ve CHP’nin seçim stratejisi ile uygulama biçimi, MHP’yi barajın altına da itebilir yükseklere de fırlatabilir.

Koalisyon hesaplarına gelince...

Bu seçimde, 2007 seçimlerinden önceki Kızıl Elma koalisyonundan ziyade CHP’yi AK Parti’ye yamama stratejisinin daha büyük heyecanla savunulduğunu gözlemliyorum. Hem uluslar arası odakların hem yerli uzantılarının...

Onların hesabı; AK Parti’yi etkisizleştirip Erdoğan’ın başbakanlığındaki hükümette Kılıçdaroğlu’nu başbakan yardımcısı olarak sisteme entegre etmek. Ilımlı Kemalizm Teorisi, bu derin oyunun fikri altyapısıdır.

Bu planın Çankaya boyutu da var, onu, zamanı gelince işleriz.

Son sözüm şudur; 2007’deki Kızıl Elma tutmadı, 2011’deki Ilımlı Kemalizm de tutmayacak, göreceksiniz.

 
3 Ocak 2011 - 10:27:54
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.546
1.556
 
 Euro
2.015 2.030
 
 Sterlin
2.380 2.425
 
 Altın
68.14 68.69
 
 IMKB
69311  
 
 
Üniversitelerin karıştırılmasına izin vermeyiz...
 
Yusuf Ziya Özcan, öğrenci olaylarının yaygınlaşmasına izin vermeyeceklerini söylüyor: “Balık baştan kokar, hoca talebeye yol veriyordu, biz sesimizi çıkarmasak alır başını gider; yetkilerimiz var, kullanacağız ve müsaade etmeyeceğiz.”
 
 
 
 
  Gazete ve televizyonları satışa çıkan Doğan Yayın Holding üç yabancı şirket ile görüşüyor.  
 
 
 
  Almanya hükümeti euroyu istikrara kavuşturacak daimi kriz mekanizması üzerinde aralıksız çalışadursun, Almanların yarıdan fazlası Mark’ı özlüyor.    
 
 
 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultaydaki konuşmasında birçok vaadde bulundu. Siz bu vaadleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Hoşuma gitti. Destekliyor, iktidara gelirse yapacağına inanıyorum.
 
Bu kadar vaade ülkenin bütçesi yetmez. Hayalci buluyorum.
 
"YÖK'ün ve harçların kaldırılması" gibi güzel vaadlerde bulundu. Yapamasa da söylenmesi bile güzel.
 
Boş vaadlere karnımız tok. Kılıçdaroğlu iktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden atıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

mospet

mostbet

Mostbet AZ
 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt (Kurucu)

habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


mostbet login  mostbet
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin