|
|
 |
İsrail'i yakan 'şeytan'
Akif BEKİ
[email protected] |
|
Ortadoğu halklarının kaderi bu galiba. Hep sinsi bir düşman var; her türlü fenalığı yapmaya güç yetiren bir heyula.
Paranoyanın dini, milleti, vatanı yokmuş, bir. Her paranoya mutlak surette karşıtını üretip beslermiş, bu da iki.
Baksanıza, İsraillilerin haline, bizim ulusalcıları aratmıyorlar. Ergenekon fikriyatının kalbi anti-emperyalizmdir, malum, şu ‘büyük şeytan’la mücadele yani.
Düçar olduğumuz bilumum kötülüklerin başı, emperyalizm denilen işte bu müphem öcüdür.
Her ağacın arkasından, her taşın altından çıkan bir ahtapot; her öküzün altında saklı olan buzağıdır emperyalizm. Aşamadığınız bütün yetersizliklerin suçunu atın emperyalist güçlerin üzerine, kurtulun gitsin. Rahat edersiniz. Ne idüğü belirsiz belki ama iş görüyor.
İran’ın yangın timleri
Ayşe Karabat’ın önceki gün Radikal’de harika bir analizi çıktı. Başlarına gelen en büyük felaketlerden Karmel yangını için ne düşünüyor İsrailliler? Tabii ki İran’ın çıkardığını.
Bazı İsrailliler kendi ülkelerinin beceriksizlikleriyle yüzleşmek istemediklerinden, kesin İran ajanlarının yaptığına inanıyormuş. Yoksa koca dünyaya korku salmış İsrail, nasıl olur da teknolojisiyle, devlet aklıyla söndüremezmiş basit bir yangını!
Gerçi dün yangının başladığı Asfiya Köyü’nden 14 yaşındaki bir Dürzi genci gözaltına alınmış. Ormanda nargile içtikten sonra yanan kömürün bir parçasını araziye atarak alevleri onun tutuşturduğundan şüpheleniliyormuş. Öyle olsa bile, kesin inançlıların kanaatini hiçbir zaman değiştirmeyecek, bu yalın gerçek.
Ortadoğu halklarının kaderi bu galiba. Hep sinsi bir düşman var; çaktırmadan her türlü fenalığı yapmaya güç yetiren bir heyula. Başarısızlıklar, beceriksizlikler, yetersizlikler, geri kalmışlıklar, savaşlar, çatışmalar hep o mendeburun işi.
Mossad’ın katil balıkları
Dedim ya, herkesin bir şeytanı var. İsraillilerinki de İran.
Ortadoğu’nun geri kalanı içinse şeytan, İsrail’in ta kendisi. WikiLeaks tezviratının arkasında da o aranıyor. Şarm el-Şeyh’te bir Alman turisti öldürüp 3 Rus’u yaralayan köpekbalıklarını da İsrail göndermiş zaten.
Ciddiyim; Mısır’ın Güney Sina Valisi General Abdulfadıl Şuşa açıklamış. Menfur saldırıların faili katil balıklar, İsrail tarafından yerleştirilen çipler sayesinde gizli görevle Mısır’a yollanmış. Söz konusu gayrinizami operasyonun amacı, Mısır turizmine ve ekonomisine darbe vurmak olabilirmiş.
Gerisi artık aklın alamayacağı ama kör olası paranoyanın bir çırpıda yuttuğu ihtimallere, senaryolara kalıyor. Mossad, özel eğitimli suikastçı balık timlerini Mısır’ın üzerine salıyor. İran, orman yakmakta ustalaşan has ajanlarını İsrail’in içine sızdırıyor.
Açılış yapıldı; ya İran’dır, ya İsrail, yahut Amerika.
Müzayedemiz, hayal gücüne güvenen herkese açık; yok mu arttıran?
Bence emperyalizmdir, emperyalizm!
|
|
8 Aralık 2010 - 09:40:12 |
|
|

Dolar |
|
|
1.496
|
1.506
|
|
Euro |
|
|
1.975 |
1.990 |
|
Sterlin |
|
|
2.350 |
2.400 |
|
Altın |
|
|
66.33 |
66.88 |
|
IMKB |
|
|
64759 |
|
|