DOLAR 1.481 - EURO 1.980 - ALTIN 67.43 - IMKB 67347
Pazartesi 6 ARALIK 2010
"Devlet mahkum olunca keyif alacağım" Saddam'ın ölümü WikiLeaks'ta Dinçer: Bizim kozmik odadan belge sızmaz Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber Julian Assange El Pais'e konuştu İsrail'deki yangın söndürüldü Dolar 1,4810 lira Erbakan 28 Şubat dönemini ilk kez anlattı Guti trafik kazası geçirdi Çin'de mera yangını: En az 22 ölü habertaraf.com
 
 
 
Newsweek 'Kültür savaşını' analiz etti
 
 
 
 
Ahmet ASLAN
WikiLeaks, Ahmet Davutoğlu ve CHP
 
 
 
Okur Temsilcisi
Hırsızlığın yeni adı: Bir internet sitesi
 
 
 
 
Said Halim Paşa'nın vefat yıl dönümü
 
 
 
 
 
Milliyet
Aslı AYDINTAŞBAŞ
Bağış: Bizi Wikileaks değil resmi kararları bağlar
 
 
Bugün
Gülay GÖKTÜRK
Kürtler'in özgür iradesi nasıl ortaya çıkacak?
 
 
Bugün
Gültekin AVCI
Ona "baskın" denmez
 
 
Akşam
Oray EĞİN
Yavuz Turgul'a 'büyük sinemacı' denir mi
 
 
Akşam
Serdar AKİNAN
Dövlet
 
 
Millî Gazete
Sinan BURHAN
İslam ve Kürtler
 
 
Milliyet
Taha AKYOL
Bayar ve İnönü
 
 
 
 
Adem Yavuz IRGATOĞLU
 
Aliya RAHTE
 
Ercan AKSOY
 
Gülay GÖKTÜRK
 
Mehmet HÜSREVOĞLU
 
 
 
Türkiye'deki ve dünyadaki "Sızıntılar"

Nazlı ILICAK
[email protected]
 
 
Dünya Wikileaksleri tartışıyor, büyük çoğunluk, Julian Assange ve arkadaşlarını övüyor. Ama Türkiye'de bu olayların benzerlerini yaşarken, sızıntılar üzerinde hiç de böyle sıkı bir mutabakat sağlayamamıştık. Halbuki, ülkemizde, birçok şeyin eskisi gibi olmamasında, ortaya çıkan ses kayıtlarının ve belgelerin önemli bir rolü var.

Mayınları her zaman PKK'nın patlatmadığını, zaman zaman bizimkilerin ihmali ya da kastından kaynaklandığını, bu şekilde öğrendik. (Zeki Es: "Bizzat kendim yerleştirdim... Bu çocukları koruyayım diye döşedim. Ama onlar o kadar yırtınmama rağmen hassasiyet göstermemişler... Sizi böyle sıkıntıya soktuğum için kahroluyorum." Gürbüz Kaya: "Hiçbir sıkıntı yok, bak hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı tekrar uygularız. Kahrolacak bir şey yok.")

Heron görüntülerinin sızması, Hakkâri- Çukurca/Hantepe'de, istihbarata rağmen, PKK'lılara karşı harekete geçilmediğini gözler önüne serdi.

Ayrıca Heron'a ilişkin ses kayıtları internete düştü; bazı subayların "Heronların iyi tespit yapması sebebiyle adamlarımız ağır zayiat veriyor. Ya uçakların koordinatları değiştirilsin, ya da düşürülsün" diye konuştukları ortaya çıktı.

Yargıtay'da dönen dolapları, Hamdi Yaver Aktan ile Fatih Arkan'nın sözlerinden öğrendik. Anladık ki, hükûmete karşı tavırlarının etkisi ölçüsünde Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker'den birinin Yargıtay Başkanlığı'na getirilmesi planlanıyor.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in günlükleri, meşhur ıslak imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı, Balyoz belgeleri... hepsi sızıntılar sayesinde bizlere ulaştı. Hem öyle belge niteliği taşımayan Wikileaks raporları gibi değildi bunlar. Assange'ın bütün dünya ile paylaştıkları, netice itibariyle, muhtelif ülkelerdeki diplomatların verdikleri bilgileri, duyum ve kanaatleri ihtiva ediyor. Pentagon'dan ya da CIA'dan sızıntı gerçekleşseydi, tabii işin rengi değişirdi. Bizimkiler işte öyle bir şey: Bazı askerlerin çok gizli ve yasadışı faaliyetlerini içeriyor.

"Vesayete" karşı yürütülen mücadelede, demokratların elini güçlendiriyor. Hem dünyadaki, hem de Türkiye'deki sızıntılar, şeffaflığa katkı sağlamıştır. Bana göre, çok olumlu bir gelişmedir.

 
4 Aralık 2010 - 10:24:21
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.471
1.481
 
 Euro
1.965 1.980
 
 Sterlin
2.305 2.350
 
 Altın
66.77 67.43
 
 IMKB
67347  
 
 
Erbakan 28 Şubat dönemini ilk kez anlattı...
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, siyasetten özel hayatına kadar pek çok konuda Zaman'a önemli açıklamalar yaptı.
 
 
 
 
  Oyuncu Buket Saygı, 12 Nisan 2009’da otomobilinin karıştığı trafik kazasıyla ilgili olarak açılan tazminat davasını kaybetti.  
 
 
 
  ANKARA- Medya Takip Merkezi (MTM)'nin hazırladığı Kasım ayı raporuna göre işte en çok konuşulan takım ve en medyatik sporcu...    
 
 
 
 
NATO'nun Türkiye'ye yerleştirmek istediği füze kalkanını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Türkiye, İran ve İslam ülkelerinin aleyhine bir proje. Kabul edersek tarihi bir hata olur.
 
Zaten NATO üyesiyiz. Alınan kararlara uymamız gerekir. Yerleştirilmesini olumlu buluyorum.
 
Oldukça önemli bir konu. Hükümet, referandumla halka danışmadan karar vermemeli.
 
Amerikan-İsrail emperyalizminin oyununa daha fazla gelmeden hemen NATO'dan çıkmalıyız.
 
 
 
 
 
 
 
 


mospet

mostbet

Mostbet AZ
 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt (Kurucu)

habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


mostbet login  mostbet
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin