DOLAR 1.548 - EURO 2.073 - ALTIN 70.55 - IMKB 66004
Pazar 2 OCAK 2011
MB BAŞKANI YENİDEN ATANABİLİR Mİ? En çok İstanbul'u görmek istemişler Avcılar Bld. Başkanı'nın evine silahlı saldırı! Mısır'da Hıristiyanlar polisle çatıştı Kışla önünde şüpheli valiz Isparta ve Edirne'de soygun girişimi Sütçülerde ev yangını: 1 ölü Çiçek, 2011'i yeni anayasa yılı ilan etti Erman Kunter Fransa'da "yılın adamı" seçildi ABD ve Suriye, İsrail'le görüştü mü? habertaraf.com
 
 
 
Hindistan ve Pakistan nükleer bilgi paylaştı
 
 
 
 
Mustafa YOLCU
Öğrenci olayları
 
 
 
Okur Temsilcisi
İlginç videolar
 
 
 
 
Barış Manço'nun doğum günü
 
 
 
 
 
Star
Ahmet KEKEÇ
Yeni yılda yapılacaklar listesi
 
 
Radikal
Akif BEKİ
Havaya, suya, toprağa dair
 
 
Bugün
Ali Atıf BİR
Cumhuriyet artık tehlikede değil...
 
 
Milliyet
Çetin ALTAN
2011, merhaba...
 
 
Zaman
Ekrem DUMANLI
Âlimlerin siyasetle imtihanı
 
 
Sabah
Engin ARDIÇ
Girme biçimleri
 
 
Star
Ergun BABAHAN
Tek tek
 
 
Bugün
Gültekin AVCI
İlelebet payidar kalacak mıyız?
 
 
Yeni Şafak
Hakan ALBAYRAK
"Osmanlı Uluslar Topluluğu" tabii ki olmaz
 
 
Akşam
İsmail KÜÇÜKKAYA
Değişim kendimizden başlar
 
 
Yeni Asya
Mehmet KARA
İnsanlık 2010 yılını kaybetti
 
 
Milli Gazete
Mustafa ÖZCAN
İngiliz kadınları
 
 
Radikal
Oral ÇALIŞLAR
Resmi dil Türkçedir Sersala we piroz be
 
 
Vatan
Ruşen ÇAKIR
‘Bağımsız düşünenlerle görüşmeyi tercih ettim’
 
 
Yeni Akit
Serdar ARSEVEN
Noeliniz mübarek olsun!..
 
 
 
 
Alper GÜRKAN
 
Necmettin EVCİ
 
Özlem ÇELİK
 
 
 
GÜL'DEN DİYARBAKIR'DA TÜRKÇE VURGUSU
 
 
 
DİYARBAKIR- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçe'dir, ortak dilimizdir'' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Gül'e, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından Türkçe-Kürtçe sözlük armağan edildi. Bunun üzerine Gül, ''Verdiğiniz lügatı memnuniyetle aldım. Bu da tabi buranın bir sosyolojik gerçeğidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:


''Son günlerde çok tartışılıyor. Bunu doğru mecrasında koymak isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçe'dir, ortak dilimizdir ama şu da bir gerçektir ki halkımızın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında farklı farklı dilleri konuşan vatandaşlarımız vardır, yörelerimiz vardır. Burada nasıl Kürtçe konuşuluyorsa, başka yerlerde Arapça konuşan vatandaşlarımız var. Sayıları azalmış bile olsa gayrimüslim vatandaşlarımızın konuştuğu diller var. Bunların hepsi de bizim dilimizdir, hepsi de bizimdir.

Zaten Anayasamızda kültür mirasını korumak diye bir görevimiz de vardır. Bunların bir kısmı kültür mirası, bir kısmı yaşayan miraslardır. Dolayısıyla bu çerçeve içerisinde, bütün olaylara gayet sağlıklı bir şekilde bakmamız gerekir, bütün bunları hep bir zenginlik olarak görmemiz gerekir ve hep beraber gayet olumlu, yapıcı bir şekilde ülkemizi hep beraber daha güçlü hale getirmek, bütün vatandaşlarımızı her bakımdan daha mutlu hale getirmek için elbirliği içinde çalışmamız gerekir.''

Baydemir'den Gül'e Türkçe-Kürtçe sözlük


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin büyük bir ülke ve millet olduğunu belirterek, ''Bu büyük millet içerisinde farklı farklı özelliklerimiz, övündüğümüz zenginliklerimiz vardır. Tüm bu farklılıkları hep zenginlik olarak, tabii ki görmemiz gerekir. O zaman hepimiz çok daha fazla güçlü oluruz'' dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gül'e ''Büyük Türkçe-Kürtçe Sözlük'' ile ''Matrakçı Nasuh''un bir çizimini armağan etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.

Baydemir, ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül'e, ''Büyük Türkçe-Kürtçe Sözlük'' ile ''Matrakçı Nasuh''un bir çizimini armağan etti. Baydemir, ''Sayın Cumhurbaşkanım, kabul buyurursanız, içtenlikle mutlu olacağım. Güzel Türkçemizin ve güzel Kürtçemizin lügatıdır. Toplam 40 bin kelimelik bir hazineye sahiptir. Takdim etmekten büyük bir şeref duyuyorum'' sözleriyle sözlüğü Gül'e verdi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı Cumhurbaşkanı olduktan sonra ikinci kez ziyaret ettiğini, ilk ziyaretinin çok kısa olduğunu, birkaç ile yaptığı ziyaret çerçevesinde Diyarbakır'a da geldiğini ifade etti.

Diyarbakır'ın sadece Anadolu'nun değil, tarih boyunca Ortadoğu'nun büyük merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Gül, milattan önce 3 bin yıllarına kadar uzanan tarihiyle ilin o günlerden bugünlere kadar sürekli olarak büyük bir yerleşim yeri niteliği taşıdığını kaydetti.

Diyarbakır'ın aslında bir açık hava müzesi gibi olduğunu ifade eden Gül, ''Diyarbakır'da yaşayanlar, hergün bunun önünden geçenler, bunun kıymetini bilmeyebilirler veya fark etmeyebilirler ama, buradaki her eser gerçekten çok değerlidir. Gelinip, görülmesi gereken güzellikte, tarihi değer ifade etmektedir''diye konuştu.

-''FARKLILIKLARI HEP ZENGİNLİK OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİR''-

Tarih boyunca Diyarbakır'ın gerek ticaret gerekse medeniyetlerin gelip geçtiği, çok büyük kütüphanelerin kurulduğu, çok büyük ilim adamlarının, din adamlarının yetiştiği merkez olduğunu anımsatan Gül, şöyle konuştu:

''Bugün için de Diyarbakır çok önemlidir. Bugün de yine Türkiye'nin her zaman gündemindedir. İnanıyorum ki çok daha fazla gelişecektir, çok daha fazla kalkınacaktır. Her yöremizin kendisine has özellikleri vardır. Türkiye büyük bir ülkedir. Biz büyük bir milletiz. Bu büyük millet içerisinde farklı farklı özelliklerimiz, övündüğümüz zenginliklerimiz vardır. Tüm bu farklılıkları hep zenginlik olarak, tabii ki görmemiz gerekir. O zaman hepimiz çok daha güçlü oluruz.''

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önüne, Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe olarak ''Sayın Cumhurbaşkanımız Hoşgeldiniz'' yazılı pankart asıldı.

GÜL'DEN BAYDEMİR'E "YAPICI OLUN" TELKİNİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmesinde, Türkiye'nin her tarafında Kürt kökenli vatandaşların yaşadığını ifade ederek, ''Gizli ajanda ve gizli gündem çağrıştıracak sözlerden kaçınılması gerektiğini'' söylediği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde Baydemir'in yaptığı sunumun ardından Gül de görüşlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bölgenin gerçeklerinin olduğunu, bunların inkar edilemeyeceğini, ''Kürt sorununun'' da bunların arasında yer aldığını söyledi. Bununla birlikte Türkiye'nin başka sorunlarının da bulunduğunu dile getiren Gül'ün, sorunların çözümünün Türkiye'nin standartlarının her alanda en yukarıya çekilmesinden geçtiğini söylediği kaydedildi. Standartların her alanda yükselmesi halinde sorunların zaten çözüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül'ün ''istikametin yapıcı olması'' gerektiğini dile getirdiği ifade edildi.

Görüşmede, Gül'ün ''Gizli gündem ve gizli ajanda çağrıştıracak sözlerden kaçınılması gerektiğini'' vurguladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt kökenli vatandaşların sadece Güneydoğu'da değil İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde ve Türkiye'nin pek çok yerinde yaşadıklarını anımsattığı, bu vatandaşlara da yansıyabilecek sözlerden, girişimlerden de uzak durulmasının önem taşıdığını dile getirdiği belirtildi.

Abdullah Gül'ün geçmişte bazı hataların yaşandığını, insana ve vicdana ters gelebilecek şeylerden arınılması gerektiğini dile getirdiği, sorunların çözümünün demokrasiden, standartların yükseltilmesinden geçtiğini söylediği ifade edildi. AA

Cumhurbaşkanı Gül: Sorunlar demokratik standartın yükseltilmesiyle çözülür

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sorunların demokratik standartların yükseltilmesiyle çözüleceğini söyledi. Herkesin Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşı olduğunu vurgulayan Gül, "Problemi ideolojik, etnik, mezhepsel yaklaşarak çözmeye çalışırsak, terör, şiddet, kan, silah girerse, kendi halkımıza zarar veririz. Onun için kesinlikle silah, terör, şiddet gündem dışında olacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır ziyareti kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde bir takım incelemelerde bulundu. Terör örgütü PKK tarafından fabrikası ve araçları yakılan işadamı Raif Türk'e ait bir mermer fabrikasını gezen Gül'e Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de eşlik etti. Gül daha sonra ildeki işadamlarının sorunlarını dinleyip bir toplantı yaptı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bugün geniş bir şekilde birlikte olma imkanı bulduğunu söyledi. Diyarbakır'ın Türkiye'nin en büyük illerinden biri olduğunu dile getiren Gül, tarih boyunca da Diyarbakır'ın önemli kentlerden biri olduğunu kaydetti. Herkesin Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşı olduğunu vurgulayan Gül, bu büyük milletin mensupları olduklarını ifade etti. Zenginlik olan unsurlar bulunduğunu anlatan Gül, bununla övünüleceğini ama bir millet olunduğunun altını çizdi. Dedelerine sorulması halinde bu milletin kim olduğunun söyleneceğini aktaran Gül, bu farklılıkların daima zenginlik olarak görüldüğünü, bundan sonra da öyle görüleceğini belirtti. Farklı dinlerin de bulunduğunu anlatan Gül, sosyolojik gerçekler olduğunu kaydetti.

"İYİ ŞEYLER OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİM"
Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli'nin Türkiye'nin dört bir yanında nereyi severse orada iş kurduğunu, evlendiğini, oturabildiğini anlatan Gül, "Hepimiz bir derken işte bunu söylüyoruz. Bu anlayışı esas almalıyız." dedi. Muhakkak bu ülkenin sorunları, problemleri olduğunu dile getiren Gül, bunları halletmenin herkesin görevi vazifesi olduğunu belirtti. Sorunların farklı farklı tezahür edebileceğini dile getiren Gül, toplumun demokratik standartlarının yükseltilmesi, en gelişmiş ülkelerdeki demokratik standartla ulaşılmasıyla bunun mümkün olacağının altını çizdi. Gül, "Bu Kürt meselesi olabilir, din meselesi olarak farklı farklı ortaya çıkabilir. Bu problemi ideolojik, etnik, mezhepsel yaklaşarak çözmeye çalışırsak, terör, şiddet, kan, silah girerse kendi halkımıza zarar vermeye çalışırız. Onun için kesinlikle silah, terör şiddet gündem dışındı olacak. Vicdani, insanı olarak yanlışları düzeltmek hepimizin görevidir. Kürt meselesi içinde başka konular içinde." diye konuştu.
Bundan birkaç sene önce ağza alınamayan konuların konuşulmaya başlandığını, gündem haline geldiğini, televizyon, radyo yayınları yapıldığını dile getiren Gül, sorunların dayanışma içinde demokratik standartların yükseltilmesiyle çözüleceğini ifade etti. İdeolojik, etnik, mezhep veya farklı yanlış siyasi termonolojilerle yapmaya kalkınması halinde ise milletin içinde şüphe uyanacağını dile getiren Gül, bunun o zaman zarar vereceğini vurguladı. Gül, şöyle devam etti: "İyi şeyler olacağını söylemiştim. İyi şeyler de olmaya başladı. İyi şeyler olması içinde kan, şiddet, terör, silah olmamalıdır. Bu vatan hepimizin, birinci sınıf vatandaş olmaya devam edeceğiz."

"İŞ,AŞ İHTİYACI VAR SADECE SİYASET KONUŞMAK HAKSIZLIK OLUR"
Havaalanında karşılandığından itibaren kendisinden vatandaşların bir takım taleplerde bulunduğunu anlatan Gül, yaşlı teyze, genç kız, delikanlıların eline kağıt tutuşturduğunu ifade etti. Bunların bazılarını görme imkanı olduğunu kaydeden Gül, yüzde 99'unun iş aş istediğini vurguladı. Yaşlı bir teyzenin 'şu kadar oğlum var, iş ver, genç kız iş istiyor, genç delikanlı iş istiyoruz' dediğini aktaran Gül, burada sadece siyasetin konuşulmasının ise Diyarbakır'a haksızlık olduğunun altını çizdi. "Bunların Diyarbakır'ın gerçeği, konuşulmasın demiyorum ama burada bir nüfus var. Bu insanlar var. İş aş bulmak. Hiçbirini konuşmamak, sadece siyaset konuşmak doğru olmaz." diyen Gül, organize sanayide dahi siyasetin konuşulduğunu belirtti. Fabrika işyerleri açılmazsa istihdamın olamayacağını dile getiren Gül, yatırım yapılması için de imajın iyi olması gerektiğini belirtti.
Diyarbakır ile ilgili yapılan bir ankete değinen Gül, Diyarbakır'a gelenlerin ilk önce kötü düşündüğünü ama gördükten sonra farklı düşünmeye başladığını kaydetti. "Neden dışarıdan sadece kavga gözüksün. Diyarbakır'ın gerçeği böyle değil." diyen Gül, herkesin ve Diyarbakır'ın görevinin bu şehre çok yatırım yapılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Şehrin potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizen Gül, Diyarbakırlılar ile işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. Herkesin sorumluluğu olduğunu anlatan Gül, yatırım için bazen teşvikin de yeterli olmadığını, o zaman oturulup düşünülmesi gerektiğini belirtti. Havaalanı talepleri için ise Gül, 1 milyon insanın Diyarbakır'a geldiğini hatırlatarak "Hükumet, sayın Başbakan talimatları vermiş, en kısa zamanda gerçekleşecek, yapılacak terminal." şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR'IN BİR TAKIM TEMEL SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ"
Diyarbakır'a inerken insanın hayran kaldığını vurgulayan Gül, "Diyarbakırlısınız ama çoğunuz yatırım için başka yeri tercih ediyorsunuz. Sizi suçlayamam. Fabrikanız yakılıyorsa buraya gelmezsiniz." dedi. Bu şehrin ve değerli insanlarının tekrar yüceltip diriltilmesi gerektiğinin altını çizen Gül, Diyarbakır'ın yanıbaşındaki Antep, Urfa'nın almış başını gittiğini ama Diyarbakır'ın ordan daha eski bir şehir olduğunu kaydetti. "Bu bölgeye çok yatırım getirmemiz, işsizlik gidermemiz lazım. Bu hepimizin görevidir." diyen Gül, devletin para dağıtmasıyla insanların zengin olmayacağını ancak asgari ihtiyaçlarını gidereceğini belirtti.
Vali ve belediye başkanından aldığı brifingler ile Diyarbakır'ın bir takım temel sorunlarının da çözüldüğünü gördüğünü anlatan Gül, bütün vatandaşlardan burayı gelip görmesini istedi. Basından da bir ricası olduğunu ifade eden Gül, "Sadece Diyarbakır deyince, sadece siyasette gündeme getirmeyin, Türkiye gündemine. Bu büyük potansiyelini de gösterin. Bu hepimizin vazifesidir. Bazen bilerek veya bilmeyerek zarar veriyoruz." şeklinde konuştu.

ENSARİOĞLU: EKONOMİK SORUNLARA DÖNMEK İSTİYORUZ
Toplantıda konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, ekonomiye, üretime, işsizlik ve refaha ilişkin sorunlarının bulunduğunu söyledi. Siyasete ilişkin de köklü sorunları olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, asıl ekonomiye yönelik işlere dönmek istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Kürt meselesinin biran önce çözülmesini isteyen Ensarioğlu, fikirlerin farklı olmasının zenginlik olduğunu ifade etti. Ekonomiye ilişkin taleplerde bulunan Ensarioğlu, şiddetin hüküm sürdüğü illerde pozitif ayrımcılık isteyerek vergilerin on yıl boyunca alınmaması gerektiğini kaydetti. Ensarioğlu, askeri havaalanının ise sivil hale getirilmesini talep etti. 



Daha Dinamik Dicle Üniversitesi Gördüm


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 yıl öncesine göre daha dinamik bir Dicle Üniversitesi(DÜ) gördüğünü söyledi.
Gül'ü rektörlük binası girişinde DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile akademisyenler tarafından karşılandı. Rektör Prof. Dr. Saraç, Gül’e üniversite ile ilgili bilgi verdi. Rektörlük çıkışında kısa bir açıklama yapan Gül, 3 yıl önce de üniversiteyi ziyaret ettiğini belirterek, "Üniversitede değişiklikten çok etkilendim, çok güzel olmuş. 3 yıl öncesine kadar daha dinamik bir üniversite gördüm." diye konuştu.
Gül, üniversite yönetimiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dinlenmek için otele geçti.
Bu arada Dicle Üniversitesi kampusünün nizamiyesi ile rektörlük binasına Türk Bayrağı ile Gül’ün dev posterleri asıldı.

CİHAN






Alakalı Konular:

GÜL'DENDİYARBAKIR'DATÜRKÇEVURGUSU

30 Aralık 2010 - 13:43:07
 
Paylaş    
 
Haberin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır.
 
 
 
Yorumlar
 


Bu kategorideki diğer haberler

08:32Avcılar Bld. Başkanı'nın evine silahlı saldırı!
20:19NİŞAN TÖRENİ SIRASINDA EV ÇÖKTÜ
19:29Türkiye, Mısır'daki saldırıyı kınadı
18:35HSYK'dan haberlere yalanlama
17:58Polis adayına dayak görüntülendi
17:41TEKNİSYENİN İHMALİ HAYATINA MAL OLDU
17:29TACİZCİLERİN 13'Ü TUTUKLANDI
16:25CNN Arabic Erdoğan'ı yılın adamı seçti
16:20Bağış: Ertelenme beklemiyoruz
16:19"Türkiye'nin AB üyeliği Kıbrıs'tan geçer"
15:16Amca tarafından yok edilen aile toprağa verildi
15:03KARAYILAN: SİLAHLA DEĞİL, DİYALOGLA...
13:15Savcıların gecikmesinin Adalet'le ilgisi yok!
12:39MARDİN'DE HASTANEDE ŞİDDETLİ PATLAMA
12:21Erdoğan bir imza ile 28 Şubat'a son verdi
12:02DÜ'deki değişim, Gül'ün yüzünü güldürdü
11:29‘Türkiye bitmiştir, sadece darbe kurtarır’
10:515 BİN SAYFALIK ÖSYM SKANDALI
10:07KÜRTÇE KONUŞMADI, NEDENİ ANLAŞILDI!
01:00'Bugünü fesada uğratmalarına müsade etmeyiz'
23:47İki toplumlu federasyon çözümü stratejik hedef
23:44'Vizyoner Diplomasi' konferansı
23:37TAKSİM'DE TACİZ EDİLEN KADINLAR POLİSE SIĞINDI
23:30MARMARA DENİZİ'NDE DEPREM
23:20Yılbaşı kutlamalarına sağlık tedbiri de alındı
23:16YHT ücretlerine zam yok
22:58CMK 102 ile serbest kaldı
22:48Cumhurbaşkanı Gül Twitter'den teşekkür etti
22:18Eski milletvekili ve 21 zanlı serbest
21:46Taksim Meydanı'nda şüpheli çanta
Daha fazla haber göster
21:31Bakanlar Dinçer ve Yıldız Zonguldak'ta
21:22CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TABELA AÇIKLAMASI
20:48Kopya iddianamesi açıklandı
19:48Atalay: Yanlış yapan teşkilatta barınamaz
19:26BDP il binasındaki Kürtçe tabela indirildi
18:47Bülent Uygun'un eşi serbest bırakıldı
18:42'İki dil, demokratik süreci sabote etmeyi hedefliyor'
17:18Korucu davası zaman aşımından düştü
16:59Sahte belge şebekesi çökertildi
16:284 kişinin katil zanlısı tutuklandı
16:21Ergenekon'la bağlantılı operasyonda gelişme
15:59Cumhurbaşkanı Gül: Binlerce yıldır kardeşiz
15:33Gül, 27 şehidi ilk ziyaret eden devlet büyüğü oldu
15:23Cumhurbaşkanı Gül, TRT Şeş'e konuştu
15:19Koşaner'in yeni yıl mesajı
15:18Bilecik Cezaevinde yangın
14:03Gül, Hz. Süleyman Camii'ni ziyaret etti
14:01İHH'nın yardım gemisi 'Defne' Pakistan yolunda
13:36Bağış'tan ''limanların açılacağı''na yalanlama
13:30Yumurtalı eylemle ilgili rapor, YÖK'e ulaştı
13:20Avukatlar tahliye talebinde
13:11Deniz feneri savcıları Almanya'ya gidiyor
13:09Katliamı eşine söyleyip, bilet istedi
12:52Livni'ye göre Türkiye Araplardan daha Arap!
11:3910 ayrı ilde operasyon: 68 kişi gözaltına alındı
11:27Eski milletvekili ve 21 zanlı adliyeye sevkedildi
11:13Genelkurmay: 414 terörist etkisizleştirildi
11:08Davutoğlu: Füze kalkanı için ülke belirlenmedi
10:53Hakim ve savcılar nerede yargılanacak?
09:4757 bin tutukluya tahliye umudu
09:32Sigara tiryakisi sürücüler avlanacak
09:18Said Nursi filmine suç duyurusu
09:03İbrahim Şahin meğer akıllıymış
23:56GÜL: HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN
22:47Cumhurbaşkanı Gül: "Terörle bir şey olmaz"
22:35Gül: İnsanlar elini vicdanını koysun
22:01KUDAKA'nın yeni binası hizmete açıldı
21:23Karayazı YİBO'da 150 öğrenci zehirlendi
21:04Gül Diyarbakırlı çocukları kucakladı
20:41Bağış: Yol ayrımında olan AB
20:31Bakanlık'tan 'öğretmen ihalesi' açıklaması
20:11Mısır'dan Gazze konvoyuna onay
19:53TBMM Başkanı Şahin İhsanoğlu ile görüştü
19:3753 BDP'li hakim karşısında
19:03AK Parti Dargeçit ilçe binasına molotoflu saldırı
17:11ANKARA'DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELDİ
16:36Yenal Ansen ile Korkmaz Yiğit'e beraat
16:21AMCA, 4 KİŞİYİ MİRAS İÇİN KATLETMİŞ
16:14Türkiye, elçinin atanmasından memnun
16:04Gül-Baydemir görüşmesi 45 dakika sürdü
15:17Şemdin Sakık'a saldırı girişimine 20 yıl hapis
14:51DİSK üyeleri Meclis'e yürüdü
14:37Akın Birdal'a saldırıda gelişme
14:08Siirt Belediye Başkanına 10 ay hapis
13:43GÜL'DEN DİYARBAKIR'DA TÜRKÇE VURGUSU
13:41Assange ABD casuslarını açıklayacak
13:35Sakarya'da aileyi katlettiler
13:07GÜL'DEN DİYARBAKIR HALKINA TEŞEKKÜR
09:41Narkotik'ten 'film gibi' operasyon
09:10Türkiye, İsrail hakimiyetini kırdı
Daha az haber göster
 
 
 
 
 
 
Aliya RAHTE
Seyda Hazretleri beni bekliyormuş (2)
 
 
Alper GÜRKAN
Çöp-evler ve müzecilik…
 
 
İlhan AKKURT
Tehlike Kapital mi, yoksa Kapitalist Kültür mü?
 
 
Lütfi BERGEN
Mahrumiyetin vaad ettiği
 
 
Serdar AYDIN
Belediye baskını ve gençler!
 
 
 
 
İbrahim Şahin meğer akıllıymış
 
İŞTE 2011'İN İLK ZAMLARI
 
İngiliz arşivinde inanılmaz belge!
 
KREDİ VE BURS BAŞVURUSUNA EK SÜRE
 
Said Nursi filmine suç duyurusu
 
 
 
 
 
 
 
Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir.
BALZAC
 
 
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.538
1.548
 
 Euro
2.058 2.073
 
 Sterlin
2.385 2.430
 
 Altın
70.12 70.55
 
 IMKB
66004  
 
 
Abdüllatif Şener'in son bombası...
 
Türkiye Partisi Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan ve AK Parti hakkında inanılmaz açıklamalar yaptı.
 
 
 
 
  12 Haziran seçimlerinin yaklaşması ile birlikte milletvekili adaylığı yarışı başladı. İl başkanları 15 Ocak’a kadar istifa edecek.  
 
 
 
  Doğan Grubu'nda şok gelişme! CNNTÜRK'ün Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten Mehmet Ali Birand'ın görevine son verildi.    
 
 
 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultaydaki konuşmasında birçok vaadde bulundu. Siz bu vaadleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Hoşuma gitti. Destekliyor, iktidara gelirse yapacağına inanıyorum.
 
Bu kadar vaade ülkenin bütçesi yetmez. Hayalci buluyorum.
 
"YÖK'ün ve harçların kaldırılması" gibi güzel vaadlerde bulundu. Yapamasa da söylenmesi bile güzel.
 
Boş vaadlere karnımız tok. Kılıçdaroğlu iktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden atıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

mostbet

mostbet

Mostbet AZ
 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt (Kurucu)

habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


mostbet login  mostbet
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin