DOLAR 1.551 - EURO 2.037 - ALTIN 69.02 - IMKB 66197
Cuma 24 ARALIK 2010
EMİN ÇÖLAŞAN İFADE VERİYOR İSTANBUL BOMBACISI LİCE'DE YAKALANDI 'Özal suikastı ilk kardeşime gelmişti' Borsa güne alıcılı başladı Dolar güne 1,552; euro 2,027 TL'den başladı Af teklifi TBMM'ye sunuldu İngilizler Kabe'yi tehdit olarak gösterdi TIMES GAZETESİNDEN BÜYÜK İDDİA! MEMURA YÜZDE 4 ZAM GELİYOR Özhaseki'yi yakacak senet de sahte çıktı habertaraf.com
 
 
 
Türk-Çin ilişkilerinde bu yıl öne çıkanlar
 
 
 
 
Sinan KARAKAŞ
Gerçek mağduriyetler önlensin
 
 
 
Okur Temsilcisi
İlginç videolar
 
 
 
 
İlham Aliyev'in doğum günü
 
 
 
 
 
Bugün
Ahmet TAŞGETİREN
Kayseri meselesi ve AK Parti
 
 
Akşam
Çiğdem TOKER
'Netekim orası Arjantin' mi?
 
 
Milli Gazete
Gökçen GÖKSAL
'Videodrome'u izlerken aklıma gelen 'Oyun'
 
 
Posta
Mehmet Ali BİRAND
Türk-ABD ilişkilerinde yeni bir tango başlıyor...
 
 
Akşam
Oray EĞİN
Komplocular bu aralar çok mutsuz
 
 
 
 
Lütfi BERGEN
 
Aliya RAHTE
 
Mehmet HÜSREVOĞLU
 
Hakan TOPUZOĞLU
 
Oray EĞİN
 
 
 
Şahin: BDP Türkçe dili resmî görüyor
 
 
 
ANKARA- TBMM Başkanı Şahin, BDP'li Demirtaş'la görüştü.
 
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Şahin'in makamında gerçekleşen görüşmede, BDP Grup Başkanvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata ile TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü.

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Meclis Başkanı Şahin ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

Şahin: Sözlerinin arkasında durmalarını temenni ediyorum

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ''Meclis Genel Kurulunda, Türkçe dışında bir dille hitap etme şeklinde bir düşüncemiz yoktur, arkadaşlarımı da bu konuda uyardım'' sözünü önemsediğini belirterek, bu sözünün arkasında durulmasını temenni etti.

Demirtaş ile görüşmesinde ''hangi uyarılarda bulunduğunun'' sorulması üzerine, Şahin, ziyaret talebinin BDP'den geldiğini, Meclis Başkanı olarak zaman zaman görüşmeler yaptığını, bu ihtiyacın ortaya çıkabildiğini söyledi.

Şahin, bu ziyaretin, birkaç gündür Türkiye'nin gündeminde olan, tartışılan konuları da değerlendirme fırsatı verdiğini belirterek, görüşmenin ''faydalı'' olduğunu kaydetti.

Kendisinin dün veya önceki gün verdiği mesaj ile Demirtaş'a bugün ilettiklerinin aşağı yukarı aynı paralelde bulunduğunu anlatan Şahin, her sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade ettiğini, Demirtaş ve arkadaşlarına da aynı şeyi söylediğini kaydetti. Şahin, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

''Onlar da 'farklı bir düşünce taşımadıklarını, kendilerinin de TBMM'de görev yaptıklarını, bu düşüncelerle burada bulunduklarını' ifade ettiler. Vermek istediğim mesajların ne olduğunu kendilerine anlatma fırsatım da oldu.

Bizim bir tek vatanımız var, ana dillerimiz farklı da olsa biz bir tek milletiz, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, hepimizin üzerinde hassasiyetle durması gereken konudur. Özellikle bu parlamentoda görev yapan milletvekilleri olarak, bu konuda çok daha hassas olmalıyız. Özellikle iki dil konusuyla ilgili düşüncelerinin biraz daha net şekilde ortaya konması ricasında da bulundum. Sayın Demirtaş da 'Bizim BDP olarak, Türkçe'nin resmi dil olması dışında, başka bir dili resmi dil olarak önerme düşüncemiz yoktur. Türkçe'nin resmi dil olması bizim de kabulümüzdür, aynı düşüncedeyiz. Ancak anadillerin konuşulması ve günlük hayatta bunların değerlendirilmesi konusunda, bizim belki diğer siyasi partilerden daha farklı bir düşüncemiz, beklentimiz olabilir. Ancak bütün bunları, düşüncelerimizi gerçekleştirecek olan yer TBMM'dir. Anayasa, yasa değişikliği olacaksa burası yapacaktır' dediler. Ben de zaten bunu ifade etmek istiyordum. 'Anayasa ve yasalar yürürlükte kaldığı sürece hepimiz, benimsesek de benimsemesek de bazı yerlerine itiraz etsek de etmesek de bu anayasa ve yasalar çerçevesinde hareket etmeliyiz. Söylemek istediğim budur. Değişiklik düşünceleriniz olabilir, bunları da görüşeceğimiz, gerekirse değiştireceğimiz yer de TBMM'dir' dedik. Bu konularda büyük ölçüde fikirlerimizin örtüştüğünü gördüm. O nedenle verimli bir ziyaret oldu.''

-''LÜZUMSUZ GERGİNLİKLERE YOL AÇICI DAVRANIŞLAR''-

Şahin, Demirtaş'ın, ''Bundan sonra daha sık görüşelim, birtakım yanlış anlaşılmalar oluyor, bunları yüz yüze görüşerek, birbirimize meramımızı daha iyi anlatabiliriz'' düşüncesini ortaya koyduğunu anlatarak, bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Parlamentoda görev yapan partilerin yöneticileri olarak, her konuyu açık ve net şekilde konuşmayı arzu ettiğini belirten Şahin, ''Lüzumsuz gerginliklere yol açıcı söz ve davranışlarda bulunmamaya hepimiz özen göstermeliyiz'' temennisinde bulunduklarını belirtti.

Şahin, ülkenin, vatanın, milletin bütünlüğü konusunda bundan sonra dikkatli davranmak durumunda olduklarını, başka vatanlarının, devletlerinin bulunmadığını söyledi.

Demirtaş'ın, arkadaşlarına, ''TBMM kürsüde Türkçe'den başka dilde hitap etmeyin'' diye uyarıda bulunduğunu aktardığını belirten Şahin, Demirtaş'ın bu cümlesini önemsediğini vurguladı. Şahin, Demirtaş'ın, ''Resmi işlemlerde, Türkçe'nin dışında bir talebimiz yoktur'' dediğini iletti.

-''(DTK'NIN) PARTİNİZLE ORGANİK BAĞI VAR MI?'' SORUSU-

BDP'nin, Demokratik Toplum Kongresi'ndeki (DTK) değerlendirmelere ilişkin Meclise düzenleme getirip getirmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, Şahin, Demirtaş'a, ''Bu platformun partinizle organik bir bağı var mı partinizin bir organı mı?'' diye sorduğunu belirtti. Şahin, Demirtaş'tan, ''Hayır, tamamen bizim dışımızda sivil bir inisiyatiftir, bizim arkadaşlarımız da, ben de, aydınlar da katıldı. Birkaç arkadaş, ayrı Meclis, güvenlik gücü gibi önerilerde bulundu... Bunlara karşı çıktığımızı da ifade etmiştir. O sadece fikir tartışmasıydı, parti olarak bir öneri haline getirerek, bir anayasa, yasa değişikliği yapalım şeklinde bir teşebbüste bulunmuş değiliz. Sadece düşüncelerimizi ifade ettik'' cevabını aldığını kaydetti. Şahin, bunları not ettiğini ve takip edeceğini dile getirdi.

Şahin, her konuda anayasa ve yasa değişikliği sunulabileceğine, değişiklikle ilgili TBMM Genel Kurulunun karar verdiğine işaret ederek, ''Türkiye'de sorunların çözüm yeri olarak Meclisi gördükten ve burada yapılacak değişiklik gerçekleşmeden mevcut yasalar içinde hareket etme gereği ortaya çıktıktan sonra, diğer konuların karşılıklı nezaket sınırları içinde görüşülmesi, inanıyorum ki Türkiye'deki tansiyonu da düşürecektir'' diye konuştu.

-''İÇTÜZÜK'TE DÜZENLEME YOK''-

TBMM Başkanı Şahin, BDP'lilerin Genel Kurulda Kürtçe konuşmaya devam etmeleri halinde tavrının sorulmasına şöyle karşılık verdi:

''Meclisi yöneten başkan arkadaşlarımızın bu konuda inisiyatif alması gerekir. İçtüzüğümüzde bu konuyla ilgili disiplin maddelerine baktığınızda herhangi bir düzenleme yapılmamış. Dolayısıyla Meclis Başkanı olarak benim ve Meclis Başkanvekili arkadaşlarımız, Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor. Bu konuda İçtüzükte çok açık bir hüküm yok... Ama ben Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının, 'bizim Meclis Genel Kurulunda, Türkçe dışında bir dille hitap etme şeklinde bir düşüncemiz yoktur, ben arkadaşlarımı da bu konuda uyardım' sözünü önemsiyorum ve bu sözünün arkasında durmaları gerektiğini temenni ediyorum.''

Demirtaş: TBMM'de "iki dil" gibi bir talebimiz yok

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''TBMM'de 'iki dil' gibi bir talebimiz yok. Kürtçe ile ilgili sorunların çözülmesi konusunda dikkati çekme adına arkadaşlarımız birkaç cümle Kürtçe konuştular'' dedi.

Demirtaş, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yaptığı görüşmenin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş, Şahin'i, son günlerde basın üzerinden karşılıklı yapılan açıklamalar nedeniyle ziyaret ettiklerini söyledi. Basın üzerinden yürüyen tartışmanın yanlış anlaşılmalara mahal verebileceğini belirten Demirtaş, bu durumun aynı zamanda, Meclis Başkanlığı gibi herkesi temsil eden bir kurumun gereksiz bir şekilde taraf olmasına ve yıpranmasına neden olabileceğini düşündüklerini kaydetti.

Şahin ile görüşmelerinde, son günlerde yapılan açıklama ve tartışmalarla ilgili düşüncelerini paylaştıklarını ifade eden Demirtaş, ayrıca basın üzerinden tartışma yürütmenin yanlış olabileceğini, sorunların yüzyüze, diyalog içinde çözülebileceğini söylediklerini belirtti.

Görüşmede, Türkiye'nin temel sorunlarının çözüm yerinin TBMM olduğu düşüncesini paylaştıklarını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

''BDP olarak bütün tartışmaları dikkatle izlediğimizi ve sonuçta çözüm yerinin Parlamento olduğunu düşündüğünü bir kez daha ifade ettik. Sayın Meclis Başkanı da Parlamentonun Başkanı ve buradaki bütün iradeyi temsil eden bir şahsiyet olarak, çözüm yerinin Parlamento olduğunu ifade ettiler.

Biz, siyasi partilerin, Türkiye'nin ciddi sorunlarına çözüm arayışı yolunda önlerinin kesilmemesi, tartışmaların, şiddet ve ırkçılık içermedikçe özgür bırakılması gerektiğini söyledik. Tam da barış arayışlarının güçlendiği dönemde, demokratik siyasete güç vermenin daha doğru olacağını ifade ettik.

Partimizle ilgili yapılan çalışmalarda eğer yanlış anlaşılma varsa bunu yüz yüze konuşarak anlatabileceğimizi belirttik.''

Demirtaş, DTP döneminde Parlamentoya sundukları ''Demokratik Özerklik'' kitapçığını, Şahin'e tekrar verdiklerini belirtti.

-''DAYATMAMIZ YOKTUR''-

Demirtaş, siyasi tartışmaların muhataplarının siyasi partiler, sivil toplum örgütleri medya ve toplum olduğunu ifade ettiklerini, ordunun ve Meclis Başkanlığının, doğrudan siyasi partileri hedef alan açıklamalarının, siyasete zarar verdiğini belirttiklerini söyledi.

Görüşmede Şahin'in yaklaşımının da olumlu olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

''Sayın Meclis Başkanı'na şunu da ifade ettik: Bizim TBMM'de iki dil gibi bir talebimiz yok. 'Genel Kurulda Kürtçe konuşma yapacağız veya başka dillerde konuşma yapacağız' diye bir talebimiz, dayatmamız, meydana okuma ya da böyle bir tavrımız yok. Sadece Kürtçe ile ilgili bu ülkede sorun var, bu sorunların çözülmesi konusunda dikkati çekme adına arkadaşlarımız birkaç cümle Kürtçe konuştular.

Evet, bu ülkede Türkçe resmi dildir, ancak bütün ana diller de özgürce kullanılmalı, konuşulmalı, kamusal alanda kullanılmalı, sosyal, kültür ve basın yayın alanında özgürce kullanılmalı.''

-''DEMOKRATİK ÖZERKLİK''-

Demokratik özerklik konusunu, yerinden yönetim modeli olarak önerdiklerini kaydeden Demirtaş, bunun, partilerinin programının bir parçası olduğunu söyledi.

Demirtaş, şöyle devam etti:

''Diyarbakır'da tartışılan taslak metin de bir çalıştaya, bir tartışma platformuna bir grup arkadaşın sunduğu tartışma metnidir ve üzerinde çok sayıda tartışma yürütülmüş, eleştiriler olmuş, izaha, düzeltmeye muhtaç yerlerin olduğu ifade edilmiştir. Orada bir karar alınmış gibi yansıtılması doğru değil.

Sonuçta yerinden yönetim modeline Türkiye geçecekse bunun için Anayasa değişikliği gerekiyor. Bu Anayasa değişikliği olmadığı müddetçe idari yapıda herhangi bir değişikliğin olması mümkün değil. Bu, bizim talebimiz ve ısrarımızdır. Elbette ki bunun mücadelesini sürdüreceğiz. Biz, BDP olarak Türkiye'ye yerinden yönetim modeli vadediyoruz. Türkiye büyük bir ülke, coğrafya olarak büyük bir ülke bu ülkenin yalnızca Ankara'dan yönetilmesi artık mümkün değil. Herkesin tartışmaya katkı sunması lazım.

Bir Kürt halkı var, o Kürt halkının da bir anadili var. Bu analidin Türkçe kadar özgür olması ve bunun talep etmesi en doğal hakkıdır. Çözüm olacaksa Türkiye'nin birliği içinde, kardeşlik temelinde olacaktır. Tartışmalar, eleştiriler anlamlıdır, izliyoruz ve bunlardan faydalanıyoruz. Fakat tehditvari açıklamaları, bunun önünü kesmeye dönek açıklamaları da biz demokrasi dışı değerlendiriyoruz.''

-''MECLİS KÜRSÜSÜ KÜRTLERİN DE KÜRSÜSÜDÜR''-


Soruları da yanıtlayan Demirtaş, Şahin'in ''BDP Milletvekilleri Kürtçe konuşmaya devam ederlerse olacaklara katlanırlar'' dediğinin belirtilmesi üzerine, Şahin ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Demirtaş, şöyle devam etti:

''BDP'li milletvekillerinin Genel Kurulda Kürtçe konuşma dayatması ve ısrarı yoktur. Bir konuya bir soruna dikkat çekmek istemişlerdir. Meclis kürsüsü sorunların dile getirildiği yerdir. Meclis kürsüsünde milletvekilleri bunları dile getirirken çeşitli yol ve yöntemler kullanırlar. Ana dilinden de birkaç cümle sarf etmek, ifade etmek kıyameti koparmaz. Bu Meclis kürsüsü Kürtlerin de kürsüsüdür. Dolayısıyla hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlüğü yadırgıyorum. Kimse kusura bakmasın ama Meclis kürsüsünden ne küfürler savruluyor. Sarhoş, sarhoş konuşmalar yapılıyor. Bu normal oluyor da 20 milyonluk bir halkın ana dilinde iki cümle kullanıldı diye neredeyse ordu darbe yapacak. Olacak iş mi bu? Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu, son derece normal bir şeydir. Ve bu konuda BDP'li milletvekilleri zaten dikkatlidir. Meclis kürsüsünden derdini, çözüm önerilerini anlatmaya çalışıyor arkadaşlarımız.''

''Bundan sonra böyle mesajlar vermeye devam edecek misiniz?'' sorusunu yanıtlarken de Demirtaş, arkadaşlarının Meclis kürsüsünden Türkiye'nin bütün sorunlarını dile getirdiğini ifade etti. Meclis kürsüsünün, milletvekillerinin kendi düşünceleri, parti politikaları ve çözüm önerilerini dile getirdikleri bir platform olduğunu vurgulayan Demirtaş, ''Arkadaşlarımız bu hassasiyet çerçevesinde düşüncelerini dile getiriyorlar'' diye konuştu.

Demirtaş, ''Bu süreçteki eylem planınız İmralı'nın çizdiği yol haritasına uyuyor mu?'' sorusuna ise ''BDP'nin parti programına bakarsanız orada yol haritasını görürsünüz'' yanıtını verdi.

AA


Alakalı Konular:

Şahin:BDPTürkçediliresmîgörüyor

21 Aralık 2010 - 12:45:36
 
Paylaş    
 
Haberin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır.
 
 
 
Yorumlar
 


Bu kategorideki diğer haberler

10:33Çiller'e: Artık bir karar ver
10:28Kılıçdaroğlu Noel'i kutladı
10:21Sabahat Akkiraz'dan CHP'ye Alevi isyanı!
09:30Özhaseki'yi yakacak senet de sahte çıktı
07:37'Biz provokasyona karşıyız, protestoya değil'
23:25MECLİSTE 'DEMOKRATİK ÖZERKLİK' TARTIŞMASI
21:28KILIÇDAROĞLU DA OBAMA'YA MEKTUP YOLLAMIŞ
21:01İP, Ergenekon davasının görüntülerini yayınladı
20:54'Sazak'ın hatırasını yaralayanları kınıyorum
18:31Demirel, DP'liler ile görüşüyor
16:59Sevigen: Saylan'ınki siyaseti dizayn projesi
16:00Tansu Çiller'den yalanlama
15:53Kulkuloğlu'ndan savcıya: Beni yanlış anladınız
15:39Milletvekilleri, Şahin'in sözlerini değerlendirdi
14:21Aksu başkanlığındaki MYK toplantısı sona erdi
14:14Suheyl Batum'dan Hüseyin Çelik'e cevap
14:12Elitaş: Öğrenci affı torbaya eklenebilir
13:43MHP'li belediyeyi basan ülkücüler adliyede
12:26Ömer Çelik'ten "suikast" nitelemesi
12:17Aysel Tuğluk beraat etti
11:49HAS Parti de alanlara iniyor
11:48Ak Parti MYK toplandı
11:37Yazarımız Necmettin Evci Samsun'da
10:54Çelik'ten İzmir'e ilginç benzetme
09:51ANAR'DAN SON SEÇİM ANKETİ
19:24'Siyasal yapılar bir gün işlevini yitirecek'
18:33Şener: İlk Kürtçe konuşan bakan benim
18:11Berhan Şimşek'ten yolsuzluk iddiası
17:54Özhaseki'den bir dava da Baykal'a
15:38Kılıçdaroğlu, Lord Curzon gibi konuşuyor
Daha fazla haber göster
15:20Şendiller: Bahçeli'nin açıklamaları bizi üzdü
15:18Çiçek: Eğitim bitmez tükenmez bir hazine
15:13Yıldırım'a sürpriz doğum günü pastası
15:10Berhan Şimşek: Görevimin başındayım
15:09Eroğlu: HES konusunda vatandaş kandırılıyor
15:08Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle görüştü
14:54MMP Başkanı Yılmaz, BDP'yi uyardı
14:34Numan Kurtulmuş Anıtkabir'i ziyaret etti
14:16CHP, Haberal için tahliye istedi
14:03Topçu: PKK siyasi alanda da umudunu kaybetti
12:32Günay: Başbakan'a projeleri anlatamadık
12:31Erbakan, seçim meydanlarına iniyor
12:02Burhan Kuzu'ya bu kez çiçek atıldı
11:49CHP'de MYK 25 Aralık'ta şekillenecek
10:20CHP Kurultayı itirazlarına bir ret daha
10:13Berhan Şimşek partililerle vedalaştı
21:26CHP Kuşadası'nda olağanüstü seçim
18:48AKPM ile Fas arasındaki işbirliği güçlenecek
17:52YSK'dan CHP Kurultayı başvurularına ret
17:40TBMM'de "bol gelme" tartışması
17:15Gökçek'e Bükreş'in anahtarı verildi
17:04Ergün: Vaat dağıtmakla seçim kazanılmıyor
16:57Kurtulmuş kot taşlama işçilerine sahip çıktı
15:27İnce'nin hedefinde bu kez Çubukçu vardı
14:51Ertuğrul Günay'dan Demirel'e gönderme
14:00Başkanı 'zübük'e benzetti, 5 bin TL gitti
13:48'Kılıçdaroğlu SSK'yı batırırken adı neydi?'
13:23"BDP, geçmiş hatalarla terörü meşrulaştırıyor"
13:17Arınç: Kültürümüzü savunmak zorundayız
13:13ERDOĞAN, BAHÇELİ'DEN TAZMİNAT KAZANDI
13:08Arınç ve Kılıçdaroğlu Eroğlu'nu ziyaret etti
12:48BAHÇELİ: HERKES AYAĞINI DENK ALSIN
12:45Şahin: BDP Türkçe dili resmî görüyor
12:28Melih Gökçek, üniversiteyi ziyaret etti
12:27Baykal'a stent olayının şifresi...
12:17Bağış: Önemli olan fasıl değil, zihinleri açmak
11:50Davutoğlu: Basın diplomaside önemli
11:44Bakana attığı yumruktan pişman oldu
11:36BDP'den belediyelere "iki dil" genelgesi
10:32"Askerler 28 Şubat'tan önce bana teşekkür etti"
10:08'Fethullah Gülen bilgedir, saygıyla selamlıyorum'
10:01CHP'de kurultay krizi devam ediyor
09:57CHP'de kimler sağcı, Sav'cı, Baykal'cı!
09:44Demirtaş: Biz bölge meclisleri öneriyoruz
20:48'İki dil bizi böler, devletin resmi dili Türkçedir'
19:50AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Ömer Hıdır
19:46Mecliste 'iki dil' konusu tartışıldı
19:33'Ahmet Eşref Fakıbaba' yapan AK Parti'dir
18:12Atalay: Bölgesel ve etnik siyaset yapmıyoruz
16:45Başbakan'a 'padişah' suçlaması
15:45Kocadon, DP Genel Başkan adayı
15:15ÖZHASEKİ, TAZMİNAT DAVASI AÇTI
14:51Cindoruk, Çiller'le görüşecek
14:45Demirel, Eroğlu'nu hastanede ziyaret etti
14:43Demirtaş'tan Şahin'e jet yanıt
14:41Selahattin Demirtaş'tan 'ittifak' turları
14:21CHP'nin genç PM üyesi: Hayallerim gerçek oldu
13:49CHP taşeronu kendi belediyelerinde bitirsin
13:41Dışişleri ve İçişleri'nin bütçeleri TBMM'de
13:35YSK Başkanı Em: CHP'den başvuru yok
Daha az haber göster
 
 
 
 
 
 
Aliya RAHTE
“Komutanım, Ayetelkürsüyü okuyarak topu ateşleyelim”
 
 
Hakan TOPUZOĞLU
Teknolojik haberler
 
 
Mehmet HÜSREVOĞLU
Muhammed Es'ad Erbile ve Menemen olayı
 
 
 
 
30 yıllık kriptolar ortaya döküldü
 
İstifacı amiralden iki sürpriz açıklama
 
Dündar'ın "CIA ajanı" trajedi çıktı
 
YÖK Başkanı Özcan, affın kapsamını açıkladı
 
Motorine 8 kuruş zam
 
 
 
 
 
 
 
Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.
HZ. MUHAMMED (S.A.V)
 
 
 
 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.541
1.551
 
 Euro
2.022 2.037
 
 Sterlin
2.360 2.403
 
 Altın
68.58 69.02
 
 IMKB
66197  
 
 
Çiller'e: Artık bir karar ver...
 
DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Tansu Çiller'in gelip gelmeyeceği yönündeki belirsizliğin partiye büyük zarar verdiğini belirtti. 'Bu söylentinin giderek vesayete dönüşme tehlikesi var' dedi
 
 
 
 
  ANKA Haber Ajansı'nın satıldığı ya da satışının pazarlık aşamasında olduğu yönünde yapılan haberlere sert tepki gösteren ANKA, haberi yayınlayan internet sitesi hakkında yasal işlem başlattıklarını açıkladı...  
 
 
 
  Fehmi Koru’nun bugünlerde iki köşesini birden boşaltması gerçekten de gazete içi gerilime mi bağlı?    
 
 
 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultaydaki konuşmasında birçok vaadde bulundu. Siz bu vaadleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Hoşuma gitti. Destekliyor, iktidara gelirse yapacağına inanıyorum.
 
Bu kadar vaade ülkenin bütçesi yetmez. Hayalci buluyorum.
 
"YÖK'ün ve harçların kaldırılması" gibi güzel vaadlerde bulundu. Yapamasa da söylenmesi bile güzel.
 
Boş vaadlere karnımız tok. Kılıçdaroğlu iktidara gelemeyeceğini bildiği için bol keseden atıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 



mostbet

mostbet

Mostbet AZ
 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt (Kurucu)

habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


mostbet login  mostbet
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin