Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta maçında Galatasaray, konuk olduğu Konyaspor'u genç golcüsü Anıl Dilaver'in attığı golle 1 - 0 mağlup etti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşanan bir arbedede Konyaspor'dan Kere ile Galatasaray'dan Lorik Cana yumruklaştıkları için kırmızı kartla oyun dışında kaldılar.
Bu galibiyetle Galatasaray, puanını 23'e çıkarırken, tehlike bölgesinde bulunan Konyaspor 14 puanda kaldı. Maçın uzatma dakikalarında kazanılan serbest vuruşta Galatasaray ceza sahası içi birden karıştı. Bu pozisyonda Galatasaray kalecisi Aykut sarı kart görürken, birbirleriyle yumruklaşan Konyasporlu Kere ile Galatasaraylı Lorik Cana kırmızı kart gördüler.
Stat: Konya Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Gökhan Memişoğlu, Arkın Akgöl
Konyaspor: Gökhan 5, Serkan 3, Erdinç 3, Kere 6, Basem Abbas 5 (Dk. 79 Adnan Güngör 3), Hakan Aslantaş 4 (Dk. 84 Erdal ?), Emre Toraman 3, Veli Acar 4, Grajciar 4, Ali Dere 4, Tazemeta 5 (Dk. 73 Eser ?)
Galatasaray: Aykut 4, Lucas Neill 6, Servet 5, Gökhan Zan 5, Çağlar Birinci 6, Hakan Balta 6 (Dk. 90+1 Musa Çağıran ?), Ayhan 5, Lorik Cana 5, Serdar Özkan 3 (Dk. 80 Aydın ?), Kewell 6, Anıl Dilaver 7 (Dk. 86 Insua ?)
Gol: Dk. 81 Anıl Dilaver (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 90+3 Kere (Konyaspor), Dk. 90+3 Lorik Cana (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 32 Tazemeta, Dk. 90+3 Emre Toraman (Konyaspor), Dk. 58 Çağlar Birinci, Dk. 90+3 Aykut (Galatasaray)

İKİNCİ YARIDAN NOTLAR
dakika 90+1: Galatasaray'da Hakan Balta'nın yerine Musa Çağıran oyuna dahil oldu.
dakika 90: Karşılaşmaya 3 dakikalık uzatma ilave edildi.
dakika 87: Galatasaray'da Anıl yerini İnsua'ya bıraktı.
dakika 85: Galatasaray'da Aydın Yılmaz mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Aydın'ın kale önünde vuruşunu kaleci Gökhan kornere çeldi.
dakika 84: Konyaspor'da Hakan Aslantaş yerini Erdal'a bıraktı.
dakika 81: Galatasaray Anıl'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Hakan Balta'nın pasında ceza alanı içinde müsait pozisyonda topla buluşan Anıl Dilaver topu ağlara gönderdi.
dakika 79: Konyaspor Adnan oyuna girdi. Bassim Abbas dışarı alındı.
dakika 79: Galatasaray atağında Çağlar sol çaprazdan sert vurdu. Kaleci Gökhan uzandı ve topu aldı.
dakika 76: Galatasaray atağında Anıl'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Kewell ön direkte vuruşunu yaptı. Top az farkla üstten auta çıktı. Galatasaray gole çok yaklaştı!
dakika 75: Galatasaray atağında Serdar Özkan sol çaprazdan sert vurdu. Konyaspor savunması topu karşıladı.
dakika 73: Konyaspor'da Tazemeta yerini Eser Yağmur'a bıraktı.
dakika 70: Galatasaray atağında Kewel sağ kanattan ortasını yaptı. Anıl yükseldi ancak dokunamadı. Kere topu uzaklaştırdı.
dakika 62: Galatasaray atağında Kewell sağ çaprazdan sert vurdu. Kaleci Gökhan topu güçlükle kontrol etti.
dakika 59: Galatasaray'da Çağlar Birinci sarı kartı gördü.
dakika 58: Ani gelişen Konyaspor atağında Serkan Şahin ceza yayı üzerinden sert vurdu. Top kaleci Aykut'ta kaldı.
dakika 56: Galatasaray atağında Kewell sağ kanattan ortasını meşin yuvarlak Ayhan'ın uzağında kaldı.
dakika 48: Galatasaray'da Kewell korneri kullandı. Neill kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı.
dakika 46: Galatasaray atağında Cana uzaklardan vurdu. Top doğrudan auıta çıktı.
İkinci yarıya konuk ekip Galatasaray başladı.

İLK YARIDAN NOTLAR
dakika 45: İlk 45 dakikaya 1 dakikalık uzatma ilave edildi.
dakika 44: Konya'da tansiyon yükseldi! G.Saralı Kewell ve Konyasporlu Hakan Aslantaş birbirine girdi. Maçın hakemi İlker Meral oyuncuları sakinleştirdi.
dakika 39: Galatasaray atağında Çağlar'dan adrese teslim bir orta geldi. Ayhan Akman kale önünde topu kafayla auta yolladı! Ayhan inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı!
dakika 38: Konyaspor'da Grajciar korneri kullandı. Ön direkte Neill topu uzaklaştırdı.
dakika 34: Konyaspor'da Tazemeta Serdar Özkan'a sert girince sarı kartı gördü.
dakika 28: Galatasaray atağında Serdar Özkan ceza alanı içine ortasını yaptı ancak top Kewell'ın uzağında kaldı.
dakika 21: Konyaspor atağında Grajciar, Tazemeta'nın koşu yoluna ara pasını attı. Tazemeta etkili alanda topla buluşamadı.
dakika 12: Galatasaray atağında Anıl, Konyaspor savunmasının arkasına sarktı. Anıl topu müsait pozisyondaki Kewell'a gönderdi. Kewell dokunamadı! Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamadı.
dakika 9: Galatasaray atağında Kewell'ın sol kanattan yaptığı ortaya ceza alanı içinde Ayhan kafayı vurdu. Top Konyaspor savunmasından sekti. Dönen vurdu Serdar Özkan vurdu. Yandan aut..
dakika 6: Konyaspor'da Grajciar serbest vuruşu kullandı. Kere kafayı vurdu ancak yan hakemin kalkan bayrağı var pozisyon ofsayt..
dakika 2: Konyaspor atağında Emre Toraman uzaklardan şansını denedi. Top üstten auta çıktı.
HAGİ: DEPLASMANDA DAHA İYİ OYNUYORUZ
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Konyaspor deplasmanında iyi bir maç çıkardıklarını ve çok önemli 3 puan aldıklarını ifade etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, hem rakip takım Konyaspor hem de kendileri için maçın büyük önem taşıdığını söyledi. Konyaspor deplasmanından puanlar almak için çalıştıklarını ifade eden Teknik Direktör Hagi, galibiyetle döndükleri için mutlu olduklarını belirtti.
Deplasman maçlarında daha iyi oynadıklarının altını çizen Romen teknik adam, alınan 3 puanın önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
''İyi bir maç çıkardık. Bizim için önemli bir 3 puan. Ümit ediyorum ki çarşamba günü de iyi bir maç çıkarır ve kazanırız. Bu galibiyeti çok istediler ve kazanmak için çok çalıştılar. Bazen oyunun kalitesini de beğendim. Bazı oyuncular değişik mevkilerde oynamalarına rağmen yine de ellerinden geleni yaptılar. Takıma yardımcı oldular. Önemli bir 3 puan aldık.''
ARDA'NIN KONYA'YA GELMEMESİNİ BEN İSTEDİM
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan genç teknik adam, Arda'nın Konyaspor maçına getirilmemesiyle ilgili olarak şunları kaydetti:
''Arda yorgun, bütün hafta ona anlayış gösterdim. Onunla konuştuk, bu deplasmana gelmemesine birlikte karar verdik. İyi bir yolda, ona ihtiyacımız var. Bu hafta bizimle beraber olabilir. Zirve ile puan farkını kapatmak istiyoruz. İkinci devreye çok iyi başlamak istiyoruz. Galatasaray'ı hak ettiği yere getirmek için çalışacağız."
Galatasaray'a alınacak futbolcuların belirlenip belirlenmediği yönündeki bir soruya ise Hagi, "Gazetelerde o kadar çok haber çıkıyor ki benim ne söylediğim önemli değil. Ben Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağımız Gaziantepspor maçının ardından transferle ilgili konuşacağım. Tabi ki aklımda bazı isimler var.'' cevabını verdi.
ANIL DİLAVER: GOLÜMÜ GALATASARAY İÇİN ATTIM
Galatasaraylı genç futbolcu Anıl Dilaver, Galatasaray formasıyla çıktığı ilk resmi lig maçında böylesine kritik bir gol attığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Hafta boyunca takımla çalışmalar yaptığını ifade eden Anıl, maç öncesi heyecanlı olmasına rağmen takımdaki ağabeylerinin motivasyonuyla heyecanını yendiğini anlattı. Çıktığı ilk resmi maçta gol atmaktan mutlu olduğunu belirten genç futbolcu, ''Galatasaray ile çıktığım ilk resmi maçta böylesine kritik bir gol attığım için onur duydum. Benim için inanılmaz bir duygu.'' ifadelerini kullandı.
Gökhan Zan ise Spor Toto Süper Lig'in ilk devresini Galatasaray'a yakışmayan bir yerde tamamladıkları için üzgün olduğunu vurguladı. İkinci yarının birlik ve beraberlik içinde taraftar desteğini de arkalarına alarak, yeni statta Galatasaray'ı daha iyi yerlere taşımak istediklerini söyleyen Gökhan Zan, Avrupa kupalarına katılmak istediklerine dikkat çekti.
"DAHA İSTEKLİYDİLER"
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Galatasaray'ın kazanmak için ikinci yarı daha istekli oynadığını söyledi. Doğan, Galatasaray ile ilk yarı başa baş bir mücadele ettiklerini ancak ikinci yarı takımın yorulduğunu anlattı.
Ziya Doğan, son iki haftada oynadıkları iki maçta çok önemli fırsatlar yakalamalarına rağmen bunları değerlendiremediklerini belirtti. Doğan şöyle konuştu:
"Ligin 5 ve 6. haftasında kendime şöyle bir hedef belirledim. Amacımız ligden kopmama gibi bir hedef belirledim. Galatasaray karşısında ilk yarı başa baş bir mücadele verdik. İkinci yarıda fizik gücü olarak geriye düştük. Futbolcular yoruldukları için iki pas yapamadı. Berabere de kalabilirdik. Bugün Galatasaray özellikle ikinci yarı bizden daha iyi oynadı. Oyuncularım ellerinden geldiği kadar mücadele etti ama güçleri bu kadardı.''
İKİNCİ DEVRE 7 YENİ OYUNCU ALACAĞIM, DAHA İYİ BİR KONYASPOR OLACAK
İkinci yarı takımda birçok futbolcunun gönderilebileceğini açıklayan Ziya Doğan, yeni transferler yaparak takımı güçlendireceklerini belirtti.
Teknik Direktör Doğan, "En az 7 oyuncu alacağız. Yönetimle de konuştuk. Biz bazen 6 ay, 1 sene oynamayan oyuncularla takım oluşturduk. Ligin ilk devresinde bazen çaresiz kaldık. İşkence çektik.'' dedi.
Konyasporlu futbolcu Peter Grajciar da güçlü bir takıma karşı iyi oynamalarına rağmen kazanamadıklarını söyledi.
Konyaspor'un genç oyuncularından Ali Dere de kazanmak için çok çalıştıklarını, iyi mücadele ettiklerini ama galip gelemediklerini kaydetti. Dere, ikinci yarı daha iyi olacaklarını sözlerine ekledi.
|