|
|
Uşak'taki kaza esrarını koruyor |
|
|
UŞAK'ta dün meydana gelen kaza ile ilgili özel yetkili cumhuriyet savcının görevlendirilmesi soru işaretlerini çoğalttı. |
|
Uşak'ta dün (21 Eylül) meydana gelen esrarengiz trafik kazasıyla ilgili olarak İzmir'den özel yetkili bir cumhuriyet savcısı görevlendirildiği öğrenildi. A4 ve C4 karışımı bombalarla bomba yapımını gösteren krokiler bulunan otomobilin geliş güzergâhındaki kamera kayıtları da inceleniyor.
Banaz ilçesinde dün sabah saatlerinde bir kamyona çarpan otomobilin içinde, beş eşit parçaya ayrılmış elektrik düzeneklerine bağlı toplam 5 kilo 404 gr. patlayıcı madde ve bomba yapım krokileri bulunmasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.
NEDEN "ÖZEL YETKİLİ" SAVCI?
Soruşturmayla ilgili İzmir'den özel yetkili bir savcının görevlendirilmesi, soru işaretlerini çoğaltıyor.
Derinleştirilen soruşturma kapsamında kazaya karışan otomobilin geçtiği muhtemel güzergâhların MOBESE görüntüleri incelenmeye başladı.
Cep telefonlarını da incelemeye alan güvenlik güçlerinin, otomobilin çıkış yaptığı noktayı tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.
Serbest bırakılan kamyon sürücüsü Veysel Devebacak ise kaza yerindeki kurtarma çalışmalarını seyretti.
Kazada ölen sürücünün cenazesini otopsiden kimse almadı
Uşak'ta bir kamyona çarpan, içinde patlayıcı düzenekleri ve çeşitli krokiler bulunan otomobilin hayatını kaybeden sürücüsü F.Y.'nin İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisi tamamlandı. Cenazeyi almak için şimdiye kadar hiç kimse müracat etmedi.
Kazada hayatını kaybeden 65 NS 309 plakalı otomobilin sürücüsü F.Y.'nin terör örgütü PKK'nın kuryesi olduğu iddia edilirken cenazesi, otopsi için İzmir'e gönderilmişti. Üzerinde fünye ve telefon kartları da bulunan F.Y.'nin otopsi işlemleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda tamamlandı fakat cenazesini almak için henüz bir müracaat olmadığı kaydedildi.

CİHAN
|
|
22 Eylül 2010 - 17:21:13 |
|
Paylaş
|
 |
|
|
|
|
Haberin izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem yapılacaktır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
" Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim."
Montaigne |
|

Dolar |
|
|
1.474
|
1.484
|
|
Euro |
|
|
1.983 |
1.998 |
|
Sterlin |
|
|
2.310 |
2.355 |
|
Altın |
|
|
61.56 |
62.11 |
|
IMKB |
|
|
63862 |
|
|