İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Suphi Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nda eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte oyunu kullandı. Çıkışta ise birlik beraberlik mesajı verdi.
Okula saat 12.30 sıralarında giden Başkan Kocaoğlu, oyunu kullandıktan sonra çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kendisinin de bir Bornova sakini olarak oyunu kullandığını belirten Kocaoğlu, Türkiye Basketbol Millî Takımı'nın zaferi dolayısıyla çok değişik bir gün yaşandığını anlattı. Bugün de inşallah güzel bir maçla ipi göğüsleyip şampiyon olmasını dileyen Kocaoğlu, birlik beraberliğe vurgu yaptı.
Referandumun sonuçlarından ders alınacağını belirten Kocaoğlu, "Oylamadan sonra sonuç ne olursa olsun herkes, birlik beraberlik ve uzlaşı içinde sorunların çözülmesi için katkıda bulunmak zorunda. Sonuçlar tabii ki önemli ama yarından itibaren genel başkanlar ve yöneticiler başta olmak üzere herkesin bu sınavdan, referandum sonuçlarından ders alıp bu gergin atmosferden kurtulması gerekiyor." dedi. Oylama sonucu "evet" de "hayır" da çıksa herkesin bu değişikliğin yeterli olmadığı konusunda mutabık olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Umuyorum önümüzdeki süreçte, belki yarından itibaren, belki 15 gün sonra uzlaşıyla yapılacak yeni bir anayasanın ilk adımları atılır. 73 milyon insan artık gerilim, patırtı ve gürültü istemiyor. Bütün siyasilerin, halkın istemleri doğrultusunda ülkeyi yönetmesi ve görevini yapması bize göre en doğru şey." diye konuştu.
Bir basın mensubunun, 12 dev adamın isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesi konusundaki düşüncesini sorması üzerine ise, "Olabilir tabii, neden olmasın? Memnuniyetle." cevabını verdi.
|