Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve oğlu Ahmet Mücahit Arınç ile birlikte oyunu, Manisa'daki evinin yakınında bulunan Murat Germen İlköğretim Okulu'nda kullandı. Saat 12.00 sıralarında evden çıkan Arınç ailesi, vatandaşlarla selamlaşarak okula gitti. Bakan Arınç, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Yoğun bir kampanyanın ardından hayırlısıyla bütün Türkiye'nin oyunu kullandığını belirten Bakan Bülent Arınç, "Biz de eşim ve oğlumla birlikte oyumuzu kullandık. Ülkemiz için iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Bundan da çok ümitliyim, çünkü Türk halkı sandığa gittiğinde hep doğru ve isabetli kararlar verdi. Eminim bugün de ülkemizin, çocuklarımızın, hepimizi geleceği için, daha demokrat, daha özgür Türkiye için isabetli oylarını kullanmışlardır, kullanacaklardır. Ben hayırlı olmasını diliyorum, bizim bildiğimiz anlamda hayırlı olmasını diliyorum. Yani iyiye, doğruya, güzelliklere kapı açmasını diliyorum." dedi. Referandum sürecindeki kampanya ve etkinliklerde bulunan siyasi liderlere, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla partili partisiz bütün vatandaşlara teşekkür eden Arınç, "Çok önemli bir işi başardılar. İnanıyorum ki bundan sonraki tüm siyasi gelişmelerde de aynı olgunlukta ve güçte bu kampanyaları yürütürler. Her ne kadar istenmeyen sözler, birbirimizi kırıca davranışlar olduysa da bugün onların hepsini unutmak zorundayız. Ben bütün liderleri, siyasi parti mensuplarını ve bu kampanya için var gücüyle çalışanları bütün gönlümle kutluyorum. Umuyorum ki bu akşam çıkacak sonuç, tüm yorgunlukları unutturacak güzellikte olsun. İyi olsun, güzel olsun, hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
'12 ASLANI YÜREKTEN KUTLUYORUZ'
Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye millî takımının finale kalmasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Arınç, "Akşam Manisaspor maçıyla birlikte izledik. Manisa bizi üzdü ama finale kalmış olmak ve son anda galibiyete giden yolu açmak çok mutlu etti. Basketçilerimizi yürekten kutluyorum. Türkiye'ye büyük bir madalya hediye ettiler. Umarım finalde de başarılı oluruz ve Türkiye, tarihinde ilk defa dünya basketbol şampiyonasında birinciliği kazanmış olur. Çok büyük bir heyecan duyduk. Bütün ülkemizin de bu heyecanı paylaştığına inanıyorum. Gece yarısı bütün araçlarımız, 'Türkiye Türkiye' diye geçiriyordu. O 12 aslanı gerçekten yürekten kutluyoruz." diyerek mutluluğunu ifade etti.
Oyunu kullandıktan sona evine dönen Bülent Arınç, apartmanın kapısında vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Basın mensuplarına lokuk ikram eden Arınç, yanına gelen çocuklarla sohbet etti, elini öpen bir çocuğu da harçlık verdi.
|