DOLAR 1.521 - EURO 1.936 - ALTIN 61.67 - IMKB 60608
Pazartesi 13 EYLÜL 2010
Sandıkların tamamı açıldı, işte sonuç Hangi anket şirketinin tahmini tuttu? TEM'deki kazada ölü sayısı 11'e yükseldi Dolmuş otobüse arkadan çarptı: 14 yaralı Bursa'da trafik kazası: 2 ölü "Açık kalan mikrofon"da Kılıçdaroğlu krizi Gül ile Erdoğan final maçını izledi Kılıçdaroğlu'dan ilk açıklama Akıllardan çıkmayacak referandum komedisi Rize'de trafik kazası: 4 ölü, 4 yaralı habertaraf.com
 
 
 
En kanlı darbenin 30. yıldönümü
 
 
 
 
Ahmet Zeki YEŞİL
Mutluyum mutlusun mutlu
 
 
 
Okur Temsilcisi
Hırsızlığın yeni adı: Bir internet sitesi
 
 
 
 
Türk Basketbolcu Hidayet Türkoğlu
 
 
 
 
 
Milliyet
Abbas GÜÇLÜ
YÖK kaldırılacakmış! Hani KPSS de kaldırılacaktı?
 
 
Vakit
Abdurrahman DİLİPAK
Haydi sandık başına
 
 
Bugün
Ahmet TAŞGETİREN
Uçuk bir öneri daha...
 
 
Radikal
Akif BEKİ
İyi olan kazansın ama...
 
 
Vatan
Can ATAKLI
Oyunu kullanmayana fıkra okumak yok
 
 
Sabah
Emre AKÖZ
Sabaha karşı gelen münasebetsiz telefon
 
 
Star
Ergun BABAHAN
12 Eylül akşamında hayırcıların çıkarması gereken zorunlu ders
 
 
Yeni Şafak
Fehmi KORU
Yasaklı günün düşündürdükleri
 
 
Star
Mehmet ALTAN
Otuz yıl oldu, toplumca utanmalıyız...
 
 
Milli Gazete
Mustafa ÖZCAN
Castro’nun cibilliyet ve asabiyeti
 
 
Radikal
Oral ÇALIŞLAR
30 yıl önce Mamak Cezaevi'nin 'kafes'inde...
 
 
Akşam
Özlem ÇELİK
Tayfun Talipoğlu: Balbay'dan özür diliyorum
 
 
Zaman
Selim İLERİ
Her şey Şarlo!
 
 
Hürriyet
Yılmaz ÖZDİL
14’üncü dev
 
 
 
 
Kadir SARIKAYA
 
Aliya RAHTE
 
Adem Yavuz IRGATOĞLU
 
İsmail NERİMANOĞLU
 
Mansur Tuncay TAŞÇI
 
 
 
Türkiye’nin BM Konsey Dönem Başkanlığı
 
 
 
1961’den bu yana ilk kez 2009’da BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilen Türkiye, 1 Eylül 2010’dan itibaren de Konseyin Dönem Başkanlığını Rusya’dan devralmıştır.
 
Türkiye’yi Dönem Başkanlığı boyunca BM Daimî Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan temsil edecektir. 23-30 Eylül 2010’da BM üyesi 192 ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılacağı 65. Dönem BM Genel Kurulu toplantıları düzenlenirken dönem başkanlığının Türkiye’ye geçmesi diplomatik açıdan önemli avantajları beraberinde getirmektedir.

1961’den bu yana ilk kez 2009’da BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilen Türkiye, 1 Eylül 2010’dan itibaren de Konseyin Dönem Başkanlığını Rusya’dan devralmıştır. Türkiye’yi Dönem Başkanlığı boyunca BM Daimî Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan temsil edecektir. 23-30 Eylül 2010’da BM üyesi 192 ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılacağı 65. Dönem BM Genel Kurulu toplantıları düzenlenirken dönem başkanlığının Türkiye’ye geçmesi diplomatik açıdan önemli avantajları beraberinde getirmektedir.
1-30 Eylül 2010 boyunca BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Türkiye, 23 ve 27 Eylül’deki iki önemli toplantıya da başkanlık etme fırsatını yakalamıştır. Konsey üyelerinin Devlet ve Hükümet Başkanları düzeyinde katılacağı 23 Eylül’deki “BM’nin Barışın Korunmasında Etkinliğinin Artırılması” başlıklı toplantıya Türkiye’yi temsilen katılması beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantı başkanlığı görevini Başkanlık açıklamasının okunmasıyla nihayetlendirecektir. 27 Eylül’de düzenlenecek “Terörizmle Mücadele” başlıklı diğer toplantı da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilecektir. Türkiye hâlihazırda yılbaşından bu yana Konseyin Terörle Mücadele Komitesi Başkanlığını sürdürmektedir.

Konseyin Eylül gündeminde Ortadoğu’daki son gelişmeler, Konseyin İran ve Sudan ile ilgili yaptırım komitelerinin son raporları önde gelen başlıklardandır. Aynı zamanda, BM’nin Afganistan’daki Yardım Misyonu (UNAMA), Nepal’deki BM Misyonu (UNMIN), Liberya’daki BM Misyonu (UNMIL), Haiti’deki BM İstikrar Komisyonu (MINUSTAH), Lübnan’daki BM Geçici Gücü (UNFIL) faaliyetleri de toplantılarda ele alınacak konuları oluşturmaktadır. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bu ay ortaya çıkan tecavüz vakası, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un son Somali raporu ve Uluslararası Adalet Divanının Amerikalı üyesinin seçimi gibi konular da Eylül ayının diğer gündem maddeleridir.

17 Eylül’de gerçekleştirilecek Ortadoğu odaklı Konsey toplantısında Haziran’dan bu yana Türkiye’nin girişimleriyle aylık Ortadoğu toplantılarının gündemini oluşturan İsrail’in yardım yüklü Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs’taki saldırısının yeniden ele alınması beklenmektedir. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun tarafından Mavi Marmara saldırısını soruşturmak üzere kurulan BM Soruşturma Heyetinin ilk raporunu 15 Eylül’den önce Genel Sekretere sunması ve ilgili raporun da 17 Eylül’deki toplantının ana hatlarını oluşturması, sorunun çözümüne dair atılacak önemli adımlardan birini oluşturacaktır.

20-22 Eylül tarihlerinde “Binyıllık Kalkınma Hedefleri Zirvesi” çerçevesinde Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Başkanlığını yürütmesi, BM Genel Kurul çalışmaları ve gündemdeki diğer önemli faaliyetlere katılmak üzere Türkiye’nin BM nezdinde diplomasi çıkarması anlamına gelmektedir. Türkiye, bu kritik dönemdeki dönem başkanlığı ile geçici üyeliğinin sona ereceği Ocak 2011 öncesinde üstlendiği uluslararası sorumluluğa paralel olarak prestij de kazanacaktır.

Amine YAZICI
SDE Asistanı

10 Eylül 2010 - 23:54:26

 
Havadurumu
 

 
 Dolar
 
1.511
1.521
 
 Euro
1.921 1.936
 
 Sterlin
2.320 2.365
 
 Altın
61.07 61.67
 
 IMKB
60608  
 
 
Yeni trend internet fotoğrafçılığı...
 
Sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı fotoğraflarla ismini duyuran fotoğraf sanatçısı Onur Bacacı ile fotoğrafçılık sektörünün sorunlarını ve internette hızla önemini arttıran internet fotoğrafçılığı üzerine konuştuk.
 
 
 
 
  1950’den bugüne kadar 475 kişi rahipler tarafından taciz edilmiş ve bunların 13’ü intihar etmiş.  
 
 
 
  O dünyanın en güzel kadınlarından biri, bankada milyonarca doları ve birbirinden güzel altı tane çocuğu var... Evleri, arabaları, uçağı da cabası.. İlk bakışta dünyanın en mutlu insanı olması gerekirmiş gibi görünüyor... Ama ünlü yıldız Angelina Jolie'nin öyle büyük bir derdi var ki...    
 
 
 
 
Artık referandum geldi çattı. Peki sandık başına gidince tercihiniz ne olacak?
 
Ülkemin geleceği için tabii ki "Evet" oyu kullanacağım.
 
Elbette "hayır!"ı tercih edecek ve AKP'ye "güle güle" diyeceğim.
 
Referandumu boykot edeceğim.
 
Hala karar veremedim. Sandık başına gittiğimde ne olacağını ben de bilmiyorum.
 
 
 
 
 
 
 

Mostbet AZ

 
 
       
Kategoriler   HaBerTaraf HaBertaraf Yayın Hizmetleri
Sahibi ve Genel Müdürü Rıfat YÖRÜK
Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt (Kurucu)

habertaraf.com'da yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


  mostbet
 
 
Gündem Sağlık-Çevre Hakkımızda
Yazarlar Eğitim Künye
Güncel Bilim-Teknik
Siyaset Kültür-Sanat Yayın İlkeleri
Dünya Mizah Yorum Kriterleri
Yurt Yaşam
Ekonomi-İş Medya  
Spor Magazin