Siyasi ve kültürel Şalom gazetesinin ''www.salom.com.tr'' adlı internet sitesinde yer alan haberde, taşıdığı yardımları Gazze'ye ulaştırabilmek için ambargoyu delme kararıyla yola çıkan yardım filosundaki dokuz gemiden biri olan Mavi Marmara gemisinin, İsrail'in müdahalesine maruz kaldığı belirtildi.
Gemide çatışma yaşandığı, ölü ve yaralıların olduğunun öğrenildiği, İsrail televizyonunun yabancı kaynaklara dayanarak, ölü sayısını 16 olarak açıkladığı kaydedilen haberde, yaşanan olaylarla ilgili olarak, Türkiye Hahambaşılığı ve Türk Musevi Cemaatinin de bir açıklama yayımladığı kaydedildi.
Haberde, Türkiye Hahambaşılığı ve Türk Musevi Cemaatinin açıklamasında şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:
''Gazze'ye doğru hareket halinde olan Mavi Marmara gemisine yapılmış olan askeri müdahaleyi üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Basınımızdan aldığımız ilk haberlere göre, yapılan müdahalede ölü ve yaralıların olduğu hususu, bu üzüntümüzü fazlasıyla arttırmaktadır. Söz konusu girişimin bu şekilde durdurulmasının ülkemizde yarattığı tepkiye katılıyor ve kamuoyumuzla üzüntümüzü paylaşıyoruz.''
AA
|